Colectare selectiva in scoli

Vineri, 30 Martie 2012, ora 21:43
1755 citiri
Colectare selectiva in scoli

Asociatiile Recolamp si Eotic, in parteneriat cu ministerul Educatiei si ministerul Mediului, au lansat in invatamantul preuniversitar a doua etapa a celui mai mare program national de colectare selectiva a deseurilor - "Coltul Verde din scoala mea".

"Acest proiect incurajeaza copiii sa constientizeze si sa colecteze selectiv. Mai mult de atat, proiectul incurajeaza si parintii sa se implice in acesta actiune. Astfel, adultii pot sa ajute elevii sa colecteze selectiv, scapand in acelas timp de deseurile din casa", a declarat pentru Green Report Roxana Sunica, director de marketing al Recolamp.

Prima etapa a concursului a fost lansata in septembrie 2011, in cadrul careia au fot premiate cele mai ingenioase 35 de scoli din Romania care au construit cu ajutorul elevilor puncte de colectare selectiva a deseurilor. Cea de-a doua etapa si-a propus sa dea utilitate acestor "Colturi Verzi", iar in acest sens, cele doua asociatii vor premia scolile care vor preda deseuri de surse de iluminat si deseuri de echipamente electrice si electronice.

"Anul trecut, am premiat scolile in functie de mai multe criterii, precum utilitatea punctului de colectare, ingeniozitate, capacitatea centrului de a colecta mai mute tipuri de deseuri, precum si mesajul transmis. Unele puncte de colectare au fost instalate in cladirea solii, altele in afara ei", a mai spus Sunica.

Citeste mai mult despre Colectare selectiva in scoli pe Green Report.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#program colectare selectiva scoli, #colectare selectiva deseuri scoli , #stiri mediu