Peste 180 tone de deseuri oprite la intrarea in Romania. Au fost incarcate in Germania, Anglia,Turcia si Grecia VIDEO

Marti, 15 Iunie 2021, ora 12:33
3267 citiri
Peste 180 tone de deseuri oprite la intrarea in Romania. Au fost incarcate in Germania, Anglia,Turcia si Grecia VIDEO

Politistii de frontiera de la granita de vest si sud a Romaniei, impreuna cu lucratori vamali si reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, au descoperit, in urma unor controale efectuate asupra unui container si 10 autocamioane, cantitatea totala de 186.409 kilograme de deseuri, constand in textile, aluminiu, polistiren, sticla, cauciuc si plastic, care urmau sa fie importate in Romania, fara respectarea prevederilor legale.

In cursul zilei de ieri, 14 iunie, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, pe sensul de intrare in tara, controale specifice asupra a patru autocamioane in care au constatat faptul ca se afla cantitatea 62.420 de kilograme deseuri, din aluminiu sau polistiren. Deseurile au fost incarcate din Bulgaria si Grecia si aveau ca destinatie societati comerciale din municipiul Bucuresti, anunta Politia de Frontiera

Tot ieri, la diferite intervale de timp, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calarasi si reprezentantii Garzii de Mediu au efectuat pe sensul de intrare in tara, controale specifice asupra a doua ansambluri rutiere, in care, conform documentelor de insotire a marfii, erau deseuri din sticla precum si din plastic, in cantitate totala de 27.800 kilograme deseuri.

In ambele cazuri, soferii nu detineau documentatia legala pentru efectuarea importului.

In data de 14.06.2021, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, au efectuat pe sensul de intrare in tara, controlul specific asupra a trei ansambluri rutiere, unul dintre acestea fiind incarcat cu haine second hand care erau de fapt deseuri, iar celelalte doua continand deseuri de sticla, pentru care soferii nu au prezentat documentatia necesara prevazuta de lege pentru astfel de importuri. In total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deseuri.

Si politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II au efectuat controlul specific, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, asupra unui automarfar incarcat cu imbracaminte si textile cu grad ridicat de uzura. Autoritatile au stabilit ca produsele sunt, de fapt, deseuri, in greutate totala de 16.000 de kilograme.

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in cooperare cu lucratori vamali si comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu au identificat un container, sosit din Germania, in se aflau paleti incarcati cu 25.570 kilograme de deseuri cauciuc, marfa care nu corespunde cu datele declarate si cuprinse in documentele folosite la autoritatea vamala.

Deseurile au fost incarcate din Germania, Anglia,Turcia si Grecia, urmand sa ajunga in diferite localitati din tara noastra.

In toate cazurile, autoritatile de control nu au permis accesul pe teritoriul Romaniei pentru mijloacele de transport in cauza si marfurile transportate.

Citeste si:
Datorită lui Vladimir Putin, Germania s-a trezit: Cum a finanțat Berlinul invazia Rusiei din Ucraina
Datorită lui Vladimir Putin, Germania s-a trezit: Cum a finanțat Berlinul invazia Rusiei din Ucraina
Războiul din Ucraina al Rusiei nu s-a dezvoltat neapărat în avantajul lui Vladimir Putin. El a trimis Suedia și Finlanda să facă cerere de aderare la NATO, a adâncit naționalismul ucrainean...
Turcia și-a ”proclamat” independența față de gazul rusesc. Zăcământul imens din Marea Nagră începe să fie exploatat
Turcia și-a ”proclamat” independența față de gazul rusesc. Zăcământul imens din Marea Nagră începe să fie exploatat
În august 2020, Turcia își anticipa independența energetică, prin vocea președintelui Recep Tayyip Erdogan care anunța descoperirea unui mare zăcământ de gaze în Marea Neagră. Doi...