Peste 180 tone de deseuri oprite la intrarea in Romania. Au fost incarcate in Germania, Anglia,Turcia si Grecia VIDEO

Marti, 15 Iunie 2021, ora 12:33

   

Peste 180 tone de deseuri oprite la intrarea in Romania. Au fost incarcate in Germania, Anglia,Turcia si Grecia VIDEO
Politistii de frontiera de la granita de vest si sud a Romaniei, impreuna cu lucratori vamali si reprezentanti ai Garzii Nationale de Mediu, au descoperit, in urma unor controale efectuate asupra unui container si 10 autocamioane, cantitatea totala de 186.409 kilograme de deseuri, constand in textile, aluminiu, polistiren, sticla, cauciuc si plastic, care urmau sa fie importate in Romania, fara respectarea prevederilor legale.In cursul zilei de ieri, 14 iunie, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, pe sensul de intrare in tara, controale specifice asupra a patru autocamioane in care au constatat faptul ca se afla cantitatea 62.420 de kilograme deseuri, din aluminiu sau polistiren. Deseurile au fost incarcate din Bulgaria si Grecia si aveau ca destinatie societati comerciale din municipiul Bucuresti, anunta Politia de Frontiera

Tot ieri, la diferite intervale de timp, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calarasi si reprezentantii Garzii de Mediu au efectuat pe sensul de intrare in tara, controale specifice asupra a doua ansambluri rutiere, in care, conform documentelor de insotire a marfii, erau deseuri din sticla precum si din plastic, in cantitate totala de 27.800 kilograme deseuri.

In ambele cazuri, soferii nu detineau documentatia legala pentru efectuarea importului.

In data de 14.06.2021, politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Bors, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, au efectuat pe sensul de intrare in tara, controlul specific asupra a trei ansambluri rutiere, unul dintre acestea fiind incarcat cu haine second hand care erau de fapt deseuri, iar celelalte doua continand deseuri de sticla, pentru care soferii nu au prezentat documentatia necesara prevazuta de lege pentru astfel de importuri. In total, cele trei vehicule transportau 54.619 de kilograme de deseuri.

Si politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II au efectuat controlul specific, impreuna cu reprezentantii Garzii de Mediu, asupra unui automarfar incarcat cu imbracaminte si textile cu grad ridicat de uzura. Autoritatile au stabilit ca produsele sunt, de fapt, deseuri, in greutate totala de 16.000 de kilograme.

Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta, in cooperare cu lucratori vamali si comisari din cadrul Garzii Nationale de Mediu au identificat un container, sosit din Germania, in se aflau paleti incarcati cu 25.570 kilograme de deseuri cauciuc, marfa care nu corespunde cu datele declarate si cuprinse in documentele folosite la autoritatea vamala.

Deseurile au fost incarcate din Germania, Anglia,Turcia si Grecia, urmand sa ajunga in diferite localitati din tara noastra.

In toate cazurile, autoritatile de control nu au permis accesul pe teritoriul Romaniei pentru mijloacele de transport in cauza si marfurile transportate.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2548 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
internet
rank 5
Bine ca la nivelul Comisiei Europene se ocupa de betisoare pt urechi
Bine ca la nivelul Comisiei Europene se ocupa de interzicerea betisoarelor pentru urechi si lingurite de plastic de unica folosinta.Ar trebui la nivelul C E sa existe o legislatie care sa interzica transportul deseurilor intre tarile europene si aducerea si din afara Europei cu o legislatie foarte severa cu ani grei de detentie si pentru exportator si importatorul de gunoaie -confiscarea mijloacelor de transport-vapoare-masini etc.-si nu de lucruri marunte .Tov procuror kovesi sa ancheteze si sa ii dea pe mana justitiei.De fapt fiecare tara vrea sa traiasca mai bine in detrimentul celeilalte tari chestia cu solidaritatea europeana e fictiune.Este adevarat ca si daca gasesti prostul satului-acum prostul Europei toti o sa iti dea gunoaie-marfuri de cea mai proasta calitate-masini vechi-etc tot un fel de gunoaie.
JijeetDrol75
rank 5
INDICATIILE tale PRETIOASE de la salonul 9 ch , poti sa le
bagi acolo unde ne gandim noi.
Treci pe nickurile urmatoare geniule , vezi baga cu munca voluntara pentru pensionari 😁
tarfrad
rank 5
ATENȚIE!!!
Adminul acestui site ESTE INAPT intelectual să discearnă dacă un comentariu raportat ESTE sau NU ESTE inadecvat...

Ștergerea comentariilor se face STRICT pe baza numărului de raportări!

Din păcate... Bizon are cele 100 de conturi disponibile pentru raportarea comentariilor care nu-i plac și... se bucură de TOATĂ increderea Adminului...
Pacifistul
rank 5
Faceti lege ...10 ani puscarie
Statul prin esenta lui este total corupt si de aici legi interpretative, de incurajare pentru infractori....faceti o modificare maine in parlament, 10 ani la hazna si sa vezi ca poti sa dormi in orice loc in tara
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor