Distrugerea mediului ne costa 4.500 de miliarde de dolari pe an

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 20:33
1456 citiri
Distrugerea mediului ne costa 4.500 de miliarde de dolari pe an
Foto: thedailygreen.com

Costul anual al distrugerii mediului inconjurator este mai mare decat cel al crizei financiare globale, potrivit unui nou care incearca sa stabileasca valoarea naturii.

Raportul realizat de ONU, numit 'Economia ecosistemului si a biodiversitatii', estimeaza ca distrugerea padurilor, pasunilor, mlastinilor si a ecosistemului marin ne costa intre 2.000 si 4.500 de miliarde de dolari pe an, informeaza Financial Times.

Autorii studiului sustin ca aceste costuri nu sunt luate in calcul nici in Prodului Intern Brut si nici cand companiile isi calculeaza rezultatele financiare. Acest lucru face ca distrugerea mediului sa continue.

In studiu se regasesc si exemple despre valoarea distrugerilor provocate de om in natura. Astfel, pescuitul excesiv ne costa 50 de miliarde de dolar pe an deoarece scade numarul oportunitatilor economice, valoarea polenizarii facute de insecte este estimata la 153 de miliarde de dolari pe an, in timp ce coralii in care isi depun pestii icrele ar aduce intre 30 si 172 de miliarde de dolari in fiecare an.

Protejarea mediului inconjurator aduce si beneficii financiare. Astfel, orasul New York economisteste in fiecare an 6,5 miliarde de dolari pentru ca investeste in protejarea mediului din muntii Catskill, unde este purificata apa potabila. In lipsa acestui sistem natural, orasul ar trebui sa isi construiasca un sistem de filtrare foarte costisitor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
Hackerii din gruparea Sandworm, legată de spionajul rus, sunt pe cale să devină o amenințare la nivel mondial
O filială a gigantului american Google, Mandiant, avertizează joi, 18 aprilie, într-un raport, cu privire la activităţi ale unei grupări de hackeri cu legături cu spionajul rus, Sandworm,...
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare a imaginilor: JPEGli
Google a introdus o nouă tehnologie de comprimare pentru imagini, denumită JPEGli, care promite să revoluționeze modul în care fotografiile sunt afișate și gestionate pe internet....
#pret distrugere mediu, #valoare natura economie, #importanta natura economie , #stiri mediu