Golful Mexic: 98 % din petrolul scurs a ramas pe fundul oceanului

Sambata, 25 Decembrie 2010, ora 17:58
2457 citiri
Golful Mexic: 98 % din petrolul scurs a ramas pe fundul oceanului

In urma cu cateva luni guvernul Statelor Unite si BP au declarat ca mare parte din petrolul scurs in apele golfului a disparut.

Dar cercetatorii de la Universitatea din Florida de Sud, cu ajutorul guvernului federal, au constatat ca mare parte din petrolul scurs in urma exploziei de pe platforma Deep Horizon nu a disparut ci se gaseste pe fundul golfului, zona mai greu accesibila, potrivit Washington Blog.

Cercetatorii au descoperit in ultimele zile pete de pana la cativa centimetri care se presupune a fi petrol. Aceastea se intind pe o suprafata de pana la cateva mii de kilometri patrati pe fundul Golfului Mexic. In multe locuri din acea zona, organismele care traiesc printre sedimente par a fi moarte.

Testele efectuate au inceput sa faca legatura intre petrolul gasit si cel scurs din putul BP care a explodat in primavara. Testul mai ridica si unele semne de intrebare cu privire la dispersantii utilizati de guvernul SUA.

Sub coordonarea guvernului federal, aproximativ noua milioane de litri de dispersanti au fost aruncati in apele golfului pentru a dizolva petrolul, care ar fi putut fi consumat fara probleme de unele organisme din apa.

In acea perioada, autoritatile americane au spus ca aceste substante nu ar trebui sa impinga petrolul sub apa. Totusi rapoartele recente arata ca dispersantii au ajutat ca o parte din petrolul scurs sa ajunga printre sedimentele de pe fundul golfului.

Cercetatorii au raportat in ultimele luni ca au gasit o substanta ciudata pe fundul golfului, uneori si la 120 de kilometri de putul Macondo, care a explodat in aprilie, deversand in golf aproximativ douazeci de milioane de litri de petrol.

"Compozitia chimica este asemanatoare," a spus domnul Hollander, care a gasit substanta ciudata pe fundul golfului langa Panhandle, Florida.

Autoritatile au gasit si ele petrol provenit de la putul Macondo printre sedimentele de pe fundul golfului, a spus intr-un interviu Steve Murawski, cercetator la Administratia Nationala pentru Oceane si Atmosfera.

Totusi, a refuzat sa spuna cat din sedimente au fost contaminate sau unde exact este zona afectata, spunand ca expertii inca analizeaza rezultatele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#Golf Mexic poluare, #cercetatori Universitatea Florida , #stiri mediu