Cum a fost ignorat Klaus Iohannis de șefii de la Mediu în privința "paznicilor" Parcului Văcărești: "Eram de față când le-a zis clar și rar"

Miercuri, 04 August 2021, ora 12:29
7144 citiri
Cum a fost ignorat Klaus Iohannis de șefii de la Mediu în privința "paznicilor" Parcului Văcărești: "Eram de față când le-a zis clar și rar"

Șefii Agenției Naționale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) au respins fără să justifice în vreun fel dosarul de candidatură depus pentru preluarea în administrare a Parcului Văcărești de către consorțiul format din Primăria București și Asociația Parcul Natural Văcărești (APNV).

Informația a fost furnizată miercuri, 4 august, de către oamenii care activează în APNV.

Aceștia detaliază traseul urmat de dosarul de candidatură, început la sfârșitul anului 2018, când au fost scoși fără explicații de la administrarea parcului-minune din București.

În intervalul trecut de atunci, voluntarii asociației se ocupă de îngrijirea ariei protejate cu fonduri din donații sau din propriile buzunare.

Un moment important în proces a apărut în aprilie 2021, atunci când parcul a fost vizitat de o delegație din care au făcut parte, printre alții, președintele Iohannis, ministrul Mediului sau șefa ANANP.

"Eram de față acolo când le-a zis clar și rar că scoaterea ONG-urilor de la administrarea ariilor protejate a fost cea mai proastă decizie, efectele negative asupra conservării naturii fiind evidente și greu de cuantificat. Așa este, a zis ministrul Mediului! Vom repara situația. Repet, eram de față. Sefa ANANP nu știa pe unde să se mai ascundă. Eh, la 3 luni de la acea discuție, ANANP ul a respins parteneriatul propus de PMB și asociația Parcul Natural Văcărești pentru administrarea PNV pe motiv că ONG-urile nu pot administra arii protejate, deși în oferta propusă noi suntem partenerii PMB, parteneriatul fiind permis de lege", spune despre momentul vizitei Dan Barbulescu, unul dintre oamenii implicați activ din partea APNV pentru protejarea ariei.

Parcul Natural Văcărești se găsește într-o zonă foarte bine cotată din punct de vedere imobiliar, iar de-a lungul timpului au apărut mai multe informații legate de intervenția "rechinilor" pentru o eventuală scoatere a parcului de sub protecția statului.

Citeste si:
Contraselecția în PNL, Congresul fake și ce urmează
Contraselecția în PNL, Congresul fake și ce urmează
Președintele Iohannis pare să fie singurul câștigător al Congresului PNL, fiindcă guvernarea noului lider liberal Cîțu stă deocamdată sub semnul crizei, iar partidul a pierdut ocazia să...
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
PNL mai are o singură variantă: USL 2.0
Desfășurarea Congresul PNL la Romexpo, eveniment la care au participat aproape 5.000 de delegați din toată țara, în pofida faptului că Bucureștiul intrase deja în scenariul roșu, a trimis...
Sursa: Ziare.com