Let's Clean Up Romania-La Magurele, primul kilometru de saci pentru colectarea selectiva a deseurilor

Luni, 12 Mai 2014, ora 10:55

   

Let's Clean Up Romania-La Magurele, primul kilometru de saci pentru colectarea selectiva a deseurilor
Sambata, 10 mai 2014 orasul cunoscut mai mult ca locatia celui mai mare laser din lume, a bifat un nou proiect pe harta Europei. HBP EKO Distribution pune la dispozitia locuitorilor din Magurele un kilometru de saci pentru colectarea selectiva a deseurilor, sub indemnul deja celebru la nivel european "Let's Clean Up Europe!".

A fost prima actiune de acest gen dintr-o serie de evenimente cu caracter social prin care HBP EKO Distribution isi propune sa atraga atentia asupra protejarii mediului inconjurator.

Experienta arata ca oamenii sunt adesea surprinsi de cantitatea de deseuri care este generata si aruncata in cartierul lor. Insa deseurile pot fi valoroase. Hartia, sticla, metalele si plasticul, toate aceste materiale pot fi reutilizate sau reciclate daca sunt colectate. Astfel se reduce impactul asupra mediului, se creeaza oportunitati economice si locuri de munca, contribuind la transformarea Europei intr-o economie mai circulara.

Initiativa "Let's Clean Up Europe!" (Pentru o Europa mai curata) este un proiect coordonat de Asociatia Oraselor si Regiunilor pentru Reciclare si Gestionarea Durabila a Resurselor, organizatie ce raspunde inclusiv de Saptamana europeana pentru reducerea deseurilor, marcata prin diverse evenimente, in aceeasi zi, pe intreg continentul european.

Evenimentele au avut loc in 15 state membre ale UE, precum si in Andorra, Bosnia si Hertegovina, Norvegia, Serbia si Turcia. HBP EKO Distribution a decis sa sprijine aceasta initiativa lansata la nivel european, implicandu-se activ in cresterea gradului de constientizare al cetatenilor romani cu privire la problema colectarii gunoiului.Consideram ca acest eveniment ofera un cadru foarte potrivit pentru prezentarea produsului PAXXO -kit-ul care ajuta persoanele implicate in managementul deseurilor, persoanele care acorda o mare atentie protectiei mediului, fiind constienti ca doar printr-o colectare si gestionare corecta a deseurilor putem sa vorbim de reciclare si valorificare, de protejarea afacerii, a clientiilor, familiei, dar si comunitatea in care activeaza, declara Monica Popescu - inginer chimist, HPB EKO.

Evenimentul de la Magurele s-a bucurat de o participare numeroasa, avand in vedere ca in paralel s-a desfasurat prima editie a Targului pentru Sport si Cultura, organizat de Asociatia pentru Dezvoltare Durabila Pro-Magurele, in parteneriat cu Directia Judeteana Sport si Cultura Ilfov, alaturi de Liceul Teoretic "Horia Hulubei". 100 de voluntari au imbracat tricoul personalizat si multi altii au participat activ, reusind sa colectam selectiv 35 metri de sac menajer

Despre hbp eko distribution srl

HBP EKO DISTRIBUTION este o companie romaneasca, care comercializeaza produse profesionale de curatenie si dezvolta programe specializate de igienizare, elaborate intr-un mod personalizat, dupa nevoile fiecarui client. Compania are peste sapte ani de experienta pe piata din Romania, timp in care a implementat si mentinut standardul de calitate ISO 9001: 2008 si standardul de mediu ISO14001: 2004.

Sursa: comunicatedepresa.ro
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 568 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor