Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Marea Mediterana, amenintata de insulele din plastic

Vineri, 11 Martie 2011, ora 14:50
8248 citiri
Marea Mediterana, amenintata de insulele din plastic
Foto: RAI

Cantitatea obiectelor din plastic care plutesc in apele Marii Mediterane, intre Franta, Spania si Italia, a ajuns sa o depaseasca pe cea a "continentului de gunoi" din Oceanul Atlantic.

Pentru a intalni o "insula de plastic", precum cele deja prezente in Oceanul Pacific sau Atlantic, este suficient sa calatorim spre nordul Marii Mediterane, zona in care plutesc cantitati impresionante de gunoaie, 73% din totalul acestora fiind format din obiecte de plastic, relateaza RAI.

Alarma cu privire la acest fenomen a fost lansata de raportul prezentat de un grup de specialisti italieni in oceanografie, intitulat "Impactul plasticului si al pungilor de plastic asupra mediului marin", prezentat joi, la Roma.

Plasticul reprezinta al treilea principal gunoi, dupa tigari si sticle, asa cum evidentiaza Programul Natiunilor Unite Pentru Mediu, producand imense pagube la nivelul faunei marine.

Anual, circa un milion de pasari mor sufocate sau prinse in capcana pungilor de plastic aruncate in apele marilor si oceanelor, iar broastele testoase, confundandu-le cu hrana lor de baza, meduzele, mor si ele, din cauza blocarii aparatului digestiv.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#deseuri plastic, #insula plastic, #insula gunoi, #deseuri ocean, #poluare ocean , #stiri mediu