Ziare.com

Ministerul Mediului vrea sa captureze 1.000 de lilieci in scop stiintific

Joi, 12 Mai 2011, ora 16:31

   

Ministerul Mediului vrea sa captureze 1.000 de lilieci in scop stiintific
Ministerul Mediului si Padurilor a emis un ordin pentru capturarea in scop stiintific a unui numar de 1.000 de lilieci, din cinci specii diferite, aflati pe raza judetelor Bihor, Cluj si Alba, potrivit unui anunt publicat, joi, in Monitorul Oficial.

Liliecii sunt din speciile: Myotis myotis (200 exemplare), Myotis oxygnathus (200 exemplare), Rhinolophus ferrumequinum (150 exemplare), Rhinolophus hipposideros (100 exemplare) si Miniopterus schreibersii (350 exemplare).

Capturarea liliecilor se va face doar de Agentia pentru Protectia Mediului Bihor, Asociatia pentru Protectia Liliecilor din Romania si Institutul de Speologie "Emil Racovita".

Motivul acestor capturi este "protejarea faunei si florei salbatice, precum si conservarea habitatelor naturale", se arata in anunt.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Totodata, alte motive care au stat la baza deciziei sunt: pentru prevenirea producerii unor daune importante, in special asupra culturilor agricole, animalelor domestice, padurilor, pescariilor si apelor, dar si "pentru a permite in conditii strict controlate, intr-o maniera selectiva si intr-o masura limitata, prinderea sau detinerea unui numar limitat si specificat de exemplare".

Sursa: rNews

Articol citit de 2419 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

De-asta n-am mai auzit, sa prinzi lilieci grabit,

Si sa-i detii la pastrat, in numar specificat!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor