Orasul care interzice pungile de plastic

Marti, 23 Februarie 2016, ora 17:16
3826 citiri
Orasul care interzice pungile de plastic
Foto: Arhiva Ziare.com

Orasul canadian Montreal va interzice pungile de plastic de unica folosinta incepand cu anul 2018.

Montreal va interzice vanzarea pungilor traditionale de plastic, insa comerciantii vor putea vinde pungi mai groase, care sa reziste "toata viata", cu suma de cinci centi, arata The Independent.

De asemenea, pungile subtiri folosite pentru medicamente, produse de curatenie, fructe si legume vor fi in continuare permise, informeaza The Montreal Gazette.

Interdictia va intra in vigoare in 2018, iar guvernele locale au spus ca vor desfasura un program de educare publica inaintea aplicarii masurii, pentru constientizare si pentru a castiga sustinere din partea cetatenilor.

Primarul din Montreal, Denis Coderre, spera ca, in cele din urma, oamenii sa nu mai foloseasca deloc pungi de plastic. "In cativa ani, aceste pungi utilizate de miliarde de oameni in toata lumea vor fi ceva de domeniul trecutului", a subliniat Coderre.

Anuntul autoritatilor canadiene a fost primit cu reticenta de catre proprietarii de magazine, ingrijorati ca restrictia va duce la scaderea vanzarilor.

Comerciantii locali au argumentat ca oamenii nu se vor mai opri in magazine mici pentru a cumpara un numar redus de produse, ci vor astepta sfarsitul saptamanii pentru a face cumparaturi mai mari din hipermarketuri.

Situatie alarmanta: Mai mult plastic decat pesti in oceane - Ce e de facut (Video)

Montreal se numara printre primele orase care au introdus taxa de cinci centi pentru pungile de plastic, in anul 2007. Masura s-a dovedit a fi un succes, utilizarea pungilor de plastic fiind redusa cu 50%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#Montreal interzice pungi plastic, #pungi plastic interzise , #stiri mediu