Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Planeta fara apa: miliarde de oameni nu au ce bea

Marti, 13 Martie 2012, ora 22:37
4229 citiri
Planeta fara apa: miliarde de oameni nu au ce bea
Foto: Green Report

Intre 3 si 4 miliarde de persoane nu au acces permanent la apa sau utilizeaza zilnic o apa potabila de calitate indoielnica.

Provocarile privind accesul la apa "sunt imense", a declarat premierul francez Francois Fillon, in deschiderea celui de-al saselea Forum Mondial al Apei.

Reuniunea se desfasoara pe parcursul acestei saptamani in sudul Frantei, la Marsilia, cu participarea de sefi de stat si de guvern, ministri, oameni de afaceri si reprezentanti ai societatii civile din 140 de state.

Numarul total al participantilor este estimat la 20.000 de persoane.

Potrivit France Presse, seful Guvernului de la Paris a confirmat ca miliarde de persoane nu au acces la o apa de buna calitate, iar milioane de oameni mor anual din cauza problemelor sanitare. Seful Guvernului de la Paris a calificat aceasta situatie drept "inacceptabila".

Scopul actualei editii a Forumului Mondial al Apei este identificarea provocarilor la nivel global, tinand cont de resursele de apa disponibile si de evolutia demografica.

Potrivit celui de-al patrulea raport al ONU privind apa pe plan mondial, facut public in prima zi a Forumului, populatia planetei, care numara in prezent sapte miliarde de oameni, va ajunge pana in anul 2050 la noua miliarde.

Romania este reprezentata la reuniunea de la Marsilia de ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely. Pe parcursul zilei de astazi, ministrul roman al Mediului si ministrul Resurselor de Apa din Sri Lanka vor prezida, impreuna, o masa rotunda cu tema "Apa si Sanatatea".

Reteaua publica de apa nu acopera integral capitala Romaniei

Chiar daca pare greu de crezut, lipsa de apa potabila din surse certificate afecteaza si populatia Romaniei, inclusiv in municipiul Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Apa Nova, Epsica Chiru, a precizat pentru Green Report ca in Capitala "mai sunt inca zone neacoperite, nu foarte multe, dar mai sunt, pentru ca pe de o parte orasul s-a extins, iar pe de alta parte, in unele zone istorice inca nu am ajuns".

Reprezentantul Apa Nova a precizat ca anul trecut a fost finalizata reteaua de apa potabila din zona Magurele (sector 5), iar in anul 2012 se va finaliza reteaua publica de apa din zona Petricani (sector 2).

Reteaua nationala de canalizare si de statii de epurare a apei are, la randul ei, o dezvoltare inegala, atesta datele disponibile la nivelul Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR).

Purtatorul de cuvant al ANAR, Ana-Maria Agiu, a precizat pentru Green Report ca "in prezent, gradul de racordare la canalizare a locuitorilor este 56,96 la suta, fata de 55,52 la suta in primul semestru 2011, iar gradul de racordare la statiile de epurare este de 45,57 la suta fata de 44,64 la suta in aceeasi perioada".

Citeste mai mult despre Planeta fara apa pe GreenReport.ro.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#lipsa apa lume, #Forum Mondial Apa, #canalizare Bucuresti, #Apa Nova Bucuresti , #stiri mediu