Presedintele Ungariei s-a plans lui Klaus Iohannis ca romanii arunca deseuri in Somes si Tisa

Marti, 07 Iulie 2020, ora 14:48
5820 citiri
Presedintele Ungariei s-a plans lui Klaus Iohannis ca romanii arunca deseuri in Somes si Tisa
Foto: Facebook/Janos Ader

Presedintele ungar Janos Ader le-a trimis cate o scrisoare omologilor sai din Romania, Klaus Iohannis, si Ucraina, Volodimir Zelenski, in care s-a plans de cantitatile uriase de sticle de plastic si de alte deseuri care ajung in Ungaria prin intermediul raurilor Tisa si Somes, informeaza marti agentia MTI.

Ader le cere celor doi sefi de stat sa le solicite autoritatilor din tarile lor sa rezolve problema.

In scrisori, postate marti pe site-ul Biroului Prezidential, este mentionat faptul ca inundatiile recente au adus peste granita deseuri care sunt in prezent periculoase din punct de vedere epidemiologic, care au impact asupra pescuitului, turismului si a faunei si florei.

Ader a remarcat ca guvernul ungar s-a adresat in cateva randuri, fara succes, autoritatilor din tarile vecine. Principala problema o reprezinta gunoaiele aruncate in luncile inundabile ale raurilor, a adaugat el.

De la inceputul anului si pana in prezent, in Tisa s-au acumulat 2.258 de metri cubi de gunoaie, a scris Janos Ader, iar din Somes au fost inlaturate, pana la 13 iunie, 938 de metri cubi de deseuri.

''Consider dezamagitor faptul ca poluarea... nu a incetat'', a mai scris Ader, care a adaugat ca deseurile reprezinta o amenintare de durata asupra fragilului ecosistem al raurilor. Presedintele Ungariei a conchis ca o astfel de situatie nu este in conformitate cu standardele europene.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Janos Ader, #deseuri in somes, #Klaus Iohannis, #plangere , #stiri mediu