Primariile deja cresc taxele. Bucurestenii din Sectorul 4 vor plati mai mult decat dublu pentru gunoi

Miercuri, 03 Ianuarie 2018, ora 07:10
4965 citiri
Primariile deja cresc taxele. Bucurestenii din Sectorul 4 vor plati mai mult decat dublu pentru gunoi
Foto: Arhiva Pixabay

Taxa de salubrizare in Sectorul 4 a fost majorata de la 5 lei la 12 lei de persoana pe luna, incepand din acest an, termenele de plata fiind stabilite la 31 martie, respectiv 30 septembrie, iar in cazul achitarii integrale a taxei inainte de primul termen, persoanele fizice beneficiaza de 20 la suta reducere.

Majorarea tarifului s-a decis prin hotarare de Consiliu Local, care a intrat in vigoare in 1 ianuarie 2018.

Potrivit hotararii, taxa de salubrizare este 12 lei pe luna pentru fiecare persoana fizica, inclusiv minori si de 80 de lei pe luna pentru persoanele juridice si pentru persoanele fizice cu profesii liberale, persoanele fizice autorizate, intreprinderile familiale si inreprinderile individuale.

Termenele de plata sunt 31 martie si 30 septembrie, inclusiv, iar in cazul achitarii integrale a acestei taxe inainte de 31 martie, se vor acorda reduceri de 20 la suta pentru persoanele fizice, 40 la suta pentru persoanele juridice si 60 la suta pentru persoanele fizice cu profesii liberale, si persoanele fizice autorizate sa desfasoare activitati economice, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Pentru un imobil cu o suprafata totala ocupata la sol mai mare de 2.000 de metri patrati, se va achita in plus o taxa de 40 lei pentru fiecare metru cub de deseuri ce depaseste cantitatea de 1 metru cub lunar.

Primaria Sectorului 4 a renuntat, incepand din 10 aprilie 2017, la contractul cu REBU. Taxa lunara de salubrizare pentru persoanele fizice a devenit, tot atunci, 5,03 lei printr-o hotarare de Consiliu Local, care prevedea si ca activitatea de preluare a gunoiului va fi prestata de o firma a primariei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA.

  • Problema gunoiului in Bucuresti: Primarul care s-a apucat sa ameninte cetatenii, inainte sa se asigure ca si-a facut el treaba
  • Firea vrea mai multe locuri unde sa arda gunoiul in Bucuresti. Auditor de mediu: Daca bagam si deseuri in ciuperca de praf, e nenorocire!
  • Iata cat de greu se descompune gunoiul pe care il arunci pe strada
  • Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

    FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
    FMI face o previziune negativă pentru România. Creșterea economică, revizuită în scădere
    Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% cât estima în octombrie, până la 2,8%, arată cel mai...
    China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
    China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
    Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
    #taxa gunoi mare Sector4 Bucuresti, #cresc taxe Bucuresti, #gropi gunoi Bucuresti , #stiri mediu
    Comentarii