Primul muzeu al deseurilor din Europa, la Bucuresti

Miercuri, 13 Octombrie 2010, ora 09:24
1096 citiri
Primul muzeu al deseurilor din Europa, la Bucuresti

Bucurestiul va gazdui primul muzeu al deseurilor din Europa, ce se va deschide pe 1 noiembrie, cu scopul de a creste gradul de educare, constientizare si implicare a cetatenilor din Romania privind gestiunea deseurilor.

Acest muzeu trage un semnal de alarma cu privire la problema deseurilor, caci tara noastra se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana la reciclarea deseurilor, cu o rata de 1%. Potrivit datelor Ministerului Mediului, citate de Evenimentul Zilei, doar 3-4 milioane de romani au acces la infrastructura de colectare selectiva.

Muzeul a fost realizat de Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila (CEDD) si Ministerul Mediului si Padurilor, cu ajutorul AFI Palace Cotroceni. Acesta va avea 15 zone dedicate diverselor fluxuri de deseuri municipale si o zona speciala de curs, pentru elevii din clasele I-VIII.

"Traseul Deseurilor", o zona delimitata de un gard de panouri printate, in lungime de 60 m, va prezenta istoria tuturor fluxurilor de deseuri.

Tot muzeul va avea o zona de colectare selectiva a ambalajelor, DEEE-urilor si bateriilor, zona de prezentare a portalului MentineRomaniaCurata.ro, zona ministerului, trei zone de prezentare vizuala a problemelor de littering - padure, plaja si oras, precum si o zona de expozitii.

Accesul in muzeu se va face gratuit, zilnic, intre orele 12:00- 22:00.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Muzeu Deseuri, #deseuri Romania, #deseuri Capitala , #stiri mediu