Raluca Turcan a venit la birou cu masina electrica. "Azi ma gandeam sa vin cu bicicleta, insa nu mi-a permis vremea"

Vineri, 12 Martie 2021, ora 08:46
3936 citiri
Raluca Turcan a venit la birou cu masina electrica. "Azi ma gandeam sa vin cu bicicleta, insa nu mi-a permis vremea"
Raluca Turcan este ministrul Muncii FOTO Captura Facebook/ Guvern

Raluca Turcan a venit la serviciu cu o masina electrica imprumutata de la Ministerul Mediului. Ministrul Muncii a spus ca ar fi vrut sa vina cu bicicleta, insa nu i-a permis vremea.

Raluca Turcan a spus ca astfel vrea sa marcheze lansarea campaniei Ministerul Mediului denumita "Vinerea Verde", de incurajare a utilizarii transportului alternativ de catre angajatii din institutiile publice.

Masina electrica a fost primita de la Ministerul Mediului, insa ministrul Muncii spune ca va achizitiona in viitorul apropiat un astfel de vehicul.

"Am venit astazi cu o bijuterie de masina electrica pe care mi-a imprumutat-o ministrul Mediului si am acceptat aceasta provocare pentru ca vreau sa dau un semnal public ca sustin initiativa Ministerului Mediului de a institui in Romania Vinerea Verde.

E o initiativa care da semnalul si al unei politici publice pe care Guvernul doreste sa o o aplice, sa o lanseze si anume sa fim mult mai atenti cu mediul si sa folosim mijloace de transport eco si fac lucrul acesta pentru ca pe fond, daca te uiti pe cifre, realizezi ca in Romania suntem cu totii responsabili anual aproximativ de poluarea cu 7.000 de kilograme de dioxid de carbon ceea ce pe fond ne afecteaza pe toti", a declarat Raluca Turcan.

Turcan a mai spus ca este foarte atenta la colectarea deseurilor. Si ea, ca si la Sibiu, colecteaza selectiv si isi invata si copilul sa faca acest gest.

Fostul vicepremier spune ca numara zilele pana cand se va face cald afara pentru a merge cu bicicleta.

"Daca vom ajunge sa ii convingem pe cat mai multi romani sa apeleze la mijloacele de deplasare prietenoase cu mediul va trebui ca si autoritatile locale sa fie atente si sa creeze facilitati pentru ca romanii sa poata sa se deplaseze cu bicicletele sau cu masinile electrice tot mai mult.

Marturisesc sincer ca astazi ma gandeam sa vin cu bicicleta pentru ca eu sunt si sportiva, din nefericire vremea nu mi-a permis, dar chiar si aici la Ministerul Muncii dorim sa fixam un suport pentru ca angajatii Ministerului Muncii sa poata sa vina cu bicicletele la serviciu si lucrul acesta ar trebui sa se intample in cat mai multe institutii publice", a afirmat Raluca Turcan.

Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) lanseaza campania "Vinerea Verde", o initiativa menita sa reduca poluarea cauzata de transportul cu masinile personale in marile orase.

Sub sloganul "STOP! Azi masina sta pe loc!", aceasta campanie incurajeaza utilizarea transportului alternativ de catre angajatii din institutiile publice in scopul reducerii poluarii si, implicit, a emisiilor de carbon, informeaza un comunicat al Ministerului Mediului.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...