Un ONG face topul plajelor de la Marea Neagra: Cele mai murdare au fost Navodari si Mamaia Nord, cele mai curate - Vama Veche si Corbu

Luni, 22 Iunie 2020, ora 16:59
5002 citiri
Un ONG face topul plajelor de la Marea Neagra: Cele mai murdare au fost Navodari si Mamaia Nord, cele mai curate - Vama Veche si Corbu
Foto: Pixabay

ONG Mare Nostrum a anuntat ca, in urma monitorizarii plajelor din aceasta primavara, cele mai murdare au fost cele din Navodari si din Mamaia Nord, iar cele mai curate - Vama Veche si Corbu. Organizatia non-guvernamentala a constatat ca au scazut considerabil cantitatile de deseuri de pe plaja, o cauza reprezentand-o si starea de urgenta, care a tinut oamenii in case.

ONG Mare Nostrum a transmis, luni, printr-un comunicat de presa, ca pe cele opt sectoare de plaja monitorizate au fost gasite 6.646 de deseuri din material polimeric artificial, cauciuc, materal textile, hartie, carton, lemn prelucrat, sticla, ceramica, metal, fiind un numar mult mai mic fata de 2019, cand au fost identificate peste 45.000 de deseuri in cele doua sesiuni anuale.

"Cifrele inregistrate sunt intr-adevar mici, comparativ cu perioadele similare ale anilor trecuti. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure, insa suntem convinsi ca aceste cifre mici sunt generate de starea de urgenta, in care oamenii au stat in casa si nu au ajuns in numar mare si frecvent pe plaja. De asemenea, un alt factor a fost si faptul ca autoritatile publice locale, precum reprezentantii Apelor Romane Dobrogea Litoral au pregatit plaja pentru sezonul estival.

Ne-ar fi placut sa spunem ca aceste cifre mici sunt rezultatul comportamentului responsabil, dar mai avem de lucrat mult din acest punct de vedere", a declarat Mihaela Candea Mirea, director executiv ONG Mare Nostrum.

Astfel, cel mai murdar sector de plaja, in urma monitorizarilor efectuate, a fost Navodari, cu 2.074 de deseuri, o parte din ele provenind de la constructiile din zona, iar pe locul doi in topul cantitatii de deseuri inregistrate s-a aflat Mamaia Nord, cu 1.481 de deseuri.

Potrivit sursei citate, cele mai mici cantitati de deseuri au fost inregistrate pe sectoarele din Vama Veche si Corbu.

ONG Mare Nostrum a precizat ca, fata de luna aprilie a anului trecut, cifrele inregistrate in aceasta sesiune sunt de doua ori mai mici. De asemenea, in aceasta sesiune au fost eliminate 84 de kilograme de deseuri de pe portiunile de plaja, cantitatile cele mai mari fiind eliminate din sectorul Mamaia (37 de kilograme) si Navodari (21 de kilograme).

ONG Mare Nostrum a mentionat ca, dupa rezultatele sesiunii de monitorizare a plajelor, a fost cel mai curat an din 2017.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#plaja Marea neagra, #Marea Negra Neptun, #marea neagra navodari, #marea neagra eforie , #stiri mediu