Ziare.com

Otilia Nutu in Revista 22: Despre energie, in Europa si acasa

de
Marti, 28 Mai 2013, ora 20:53

   

Otilia Nutu in Revista 22: Despre energie, in Europa si acasa
Si in Europa, si la noi, avem doua politici in domeniul energiei: cea "corecta", a specialistilor, si pe care o vedem prin brosuri; si cea "reala", cea care chiar se-ntampla si in care conteaza cine e mai rau de gura.

Politica europeana "corecta" spune asa: vrem o piata functionala de energie, in care granitele sa nu conteze, vrem surse diversificate de energie, sa aiba consumatorul de unde alege, si mai vrem reducerea poluarii. Reducerea emisiilor se face punandu-i pe cei care emit gaze cu efect de sera sa plateasca; pana construim insa o piata functionala a emisiilor, merge si un sprijin direct pentru cei care nu polueaza, in speta regenerabilele, scrie Revista 22.

Piata unica inseamna concurenta la producatori si furnizori, adica preturi competitive pentru energie in toata UE 27; dar piata unica presupune intai si-ntai desfiintarea granitelor si a oricaror restrictii, legale sau tehnice, de import-export de energie. In piata libera toti au acces la energie in conditii egale, fara clauze preferentiale si fara subventii de pret.

Citeste mai mult despre Despre energie, in Europa si acasa in Revista 22.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 204 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor