Romania, in topul tarilor independente energetic

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 00:35
4053 citiri
Romania, in topul tarilor independente energetic

Romania este pe locul trei in Uniunea Europeana in ce priveste independenta energetica, se arata intr-un studiu realizat pentru anul 2012.

Astfel, rata dependentei energetice a tarii noastre este de 22,7 la suta, dupa Danemarca, cu un scor de -3,4 la suta si Estonia, cu 17,2 la suta, potrivit datelor Eurostat, citate de Romania Insider.

Aceste date arata ca tarile respective sunt cel mai putin dependente de importuri de energie.

Dupa Romania, in clasament urmeaza Suedia, cu 28,7 la suta rata de dependenta energetica, si Polonia, cu 30,7 la suta. Danemarca a inregistrat o rata negativa a dependentei energetice deoarece a fost singurul exportator net de energie in anul 2012.

O scoala din Romania va deveni independenta energetic - proiect de 14 milioane de euro

Cele mai dependente tari din acest punct de vedere sunt cele mai mici tari din UE: Malta (100 la suta), Luxemburg si Cipru (97 la suta), dar si Irlanda (85 la suta).

In randul celor mai mari consumatori de energie din Uniunea Europeana, cea mai mare rata a dependentei energetice a inregistrat-o Italia (81 la suta), urmata de Spania (73 la suta), Germania (61 la suta), Franta (48 la suta) si Regatul Unit (42 la suta).

In anul 2012, Romania a avut un consum 35,4 de milioane de tone echivalent petrol (TEP), de la 58,1 milioane de TEP in anul 1990. Consumul tarii a fost, in anul 2012, o treime din cel al Poloniei, aproape de al Austriei, dar cu 7 milioane TEP mai putin decat al Cehiei.

Cei mai mari producatori energetici din UE, in anul 2012, au fost Franta (133 de milioane de TEP, adica 17 la suta din totalul UE), Germania, (124 milioane TEP), Marea Britanie (116 milioane TEP), Polonia (71 milioane TEP) si Olanda (65 milioane TEP). Impreuna, cele cinci tari produc 64 la suta din totalul productiei energetice din UE.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Romania independenta energetic, #cele mai independente energetic tari, #tari independente energetic UE , #surse energie
Comentarii