Ziare.com

Romania, in topul tarilor independente energetic

Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 00:35

   

Romania, in topul tarilor independente energetic
Romania este pe locul trei in Uniunea Europeana in ce priveste independenta energetica, se arata intr-un studiu realizat pentru anul 2012.

Astfel, rata dependentei energetice a tarii noastre este de 22,7 la suta, dupa Danemarca, cu un scor de -3,4 la suta si Estonia, cu 17,2 la suta, potrivit datelor Eurostat, citate de Romania Insider.

Aceste date arata ca tarile respective sunt cel mai putin dependente de importuri de energie.

Dupa Romania, in clasament urmeaza Suedia, cu 28,7 la suta rata de dependenta energetica, si Polonia, cu 30,7 la suta. Danemarca a inregistrat o rata negativa a dependentei energetice deoarece a fost singurul exportator net de energie in anul 2012.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

O scoala din Romania va deveni independenta energetic - proiect de 14 milioane de euro

Cele mai dependente tari din acest punct de vedere sunt cele mai mici tari din UE: Malta (100 la suta), Luxemburg si Cipru (97 la suta), dar si Irlanda (85 la suta).

In randul celor mai mari consumatori de energie din Uniunea Europeana, cea mai mare rata a dependentei energetice a inregistrat-o Italia (81 la suta), urmata de Spania (73 la suta), Germania (61 la suta), Franta (48 la suta) si Regatul Unit (42 la suta).

In anul 2012, Romania a avut un consum 35,4 de milioane de tone echivalent petrol (TEP), de la 58,1 milioane de TEP in anul 1990. Consumul tarii a fost, in anul 2012, o treime din cel al Poloniei, aproape de al Austriei, dar cu 7 milioane TEP mai putin decat al Cehiei.

Cei mai mari producatori energetici din UE, in anul 2012, au fost Franta (133 de milioane de TEP, adica 17 la suta din totalul UE), Germania, (124 milioane TEP), Marea Britanie (116 milioane TEP), Polonia (71 milioane TEP) si Olanda (65 milioane TEP). Impreuna, cele cinci tari produc 64 la suta din totalul productiei energetice din UE.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3313 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

"Independenta energetica a Romaniei"ascunde slaba dezvoltare a

a economiei nationale!
Industrii intregi au disparut sau au fost micsorate substantial!
De la 58,1 mil TEP consumate in 1990 am ajuns la 35,4(la nivelul unei tari mici ca populatie cum este Austria!)!
Greseala iresponsabila a guvernelor post comuniste a fost inchiderea industriilor energofage in loc sa fie rentabilizate sau reconvertite!
Un exemplu care demonstreaza ca acest lucru era posibil: s-a inregistrat in industria de ciment preluata de Lafarge!
Lauda cu "dependenta redusa"energetica este la fel de falsa ca si "unul dintre cele mai mici somaje
din UE"!
In spatele acestei "performante"se ascunde catastrofa demografica a emigrarii a 2-3 mil de romani dintre cei mai productivi (si reproductivi demografic)!Teo

 

Prostii

hartia permite sa scri orice pe ea/autorul incearca abureala cu independenta energetica-o interpretare ciudata (precis din pana autorului) a faptului ca acest consum redus este de fapt o industrie muribunda.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor