Parcul eolian nemtesc de la Petrila mai asteapta

Joi, 14 Octombrie 2010, ora 09:46
1639 citiri
Parcul eolian nemtesc de la Petrila mai asteapta

Parcul eolian care urma sa fie construit la Petrila de o firma nemteasca a ramas tot la stadiul de proiect.

Investitorii, desi s-au apucat de treaba de mai bine de un an, inca nu au terminat masuratorile. In tot acest timp, administratia locala spune ca nu si-a pierdut nadejdea si spera sa porneasca afacerea.

"Din ultima discutie pe care am avut-o recent cu investitorii a reiesit faptul ca ei inca mai fac masuratori si le vor continua, iar in acest moment noi, administratia, lucram la obtinerea avizelor pentru ca rezultatele masuratorilor de pana acum sunt favorabile amplasarii parcului eolian", afirma Constantin Ramascanu, viceprimar Petrila.

Investitia preconizata la 150 milioane de euro se va derula prin firma germana Ramina Eol, care vrea sa construiasca un parc eolian pe raza judetelor Hunedoara si Alba de 70 MW.

Pe raza Petrilei, in zona Dobraia, a fost instalat deja un stalp eolian inalt de cativa zeci de metri, ce monitorizeaza puterea vantului. Nu mai putin de 13 astfel de stalpi vor fi montati pe raza localitatii hunedorene, urmand ca restul sa fie amplasati pe raza Cugirului.

Autoritatile locale vor primi 4% din productia de energie.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#eoline Petrila , #turbine eoliene