Excesele vanatoresti ale miliardarilor romani. Cum ucidea Ioan Niculae elefanti, bivoli sau facoceri

Sambata, 08 Mai 2021, ora 10:03
5901 citiri
Excesele vanatoresti ale miliardarilor romani. Cum ucidea Ioan Niculae elefanti, bivoli sau facoceri
Ioan Niculae FOTO Forbes

Patronul Astrei Giurgiu si al firmei InterAgro era un mare impatimit al vanatorii. Aflat acum in spatele gratiilor, nu-si mai poate satisface acest capriciu.

CTP propune interzicerea vanatorii de placere "oriunde pe acest pamant"

Printul Emmanuel de Liechtenstein, care l-a ucis pe ursul Arthur, are inaintasi faimosi chiar in Romania. Ioan Niculae, care era la un moment dat considerat cel mai bogat roman, era un vanator patimas.

In 2014, el a aparut in paginile Times din Africa de Sud dupa o partida de vanatoare in care a ucis un elefant si a cerut sa ii fie impaiat si transportat in Romania. "Trebuie sa ai buzunare adanci ca sa vanezi elefanti", spune Diete Ochsenbein, de la firma de taxidermie, care s-a ocupat de impaierea elefantului.

Ioan Niculae ar fi platit in februarie 2014 suma de 40.000 de dolari pentru a vana un elefant si inca 50.000 de dolari pentru a impaia animalul. El a mai ucis bivoli, gnu si facoceri, platind firmei de taximedrie 83.000 de dolari pentru impaierea tuturor acestor animale.

Patronul firmei InterAgro si al echipei de fotbal Astra Giurgiu, Ioan Niculae executa o pedeapsa de cinci ani pentru cumparare de influenta, instigare la evaziune fiscala si instigare de spalare de bani.

#ioan niculae, #Niculae, #vanatoare, #Arthur, #printul emmanuel , #vanatoare