Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Oprescu a inaugurat Parcul Copiilor din sectorul 4

Sambata, 04 Iunie 2011, ora 20:32
3022 citiri
Oprescu a inaugurat Parcul Copiilor din sectorul 4
Foto: umft.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a participat sambata la inaugurarea Parcului Copiilor din sectorul 4, precum si la redeschiderea, dupa reamenajare si restaurare, a Parcului de la Mogosoaia.

Parcul Copiilor din sectorul 4 este cel mai mare din tara si ofera locuri de joaca pentru copii, dar si zone de odihna pentru bucuresteni.

Edilul sectorului 4, Cristian Popescu "Piedone", a explicat ca in aceasta zona a fost o mlastina, a fost recuperat terenul de 2.400 de hectare si s-a amenajat parcul, investitia fiind de un milion de lei.

Primarul general a apreciat organizarea parcului si a evidentiat ca "este cel mai mare din tara si le ofera bucurestenilor posibilitatea de a se relaxa si a petrece cateva ore de liniste".

Sorin Oprescu a mentionat ca nu este pentru prima data cand vine aici si asta datorita bunei colaborari dintre primarul sectorului 4 si Primaria Generala, lucru pe care si l-ar dori si la celelalte sectoare.

Parcul din Centrul Cultural Palatele Brancovenesti, intins pe sapte hectare, a fost reamenajat peisagistic si restaurat. Acesta este singurul parc din Capitala irigat in totalitate, el dispune de trei terenuri de sport - unul multifunctional - pentru baschet, handbal, fotbal si doua terenuri de tenis, doua locuri de joaca pentru copii, precum si o zona pentru picnic, unde vizitatorii au la dispozitie trei gratare.

Amenajari moderne

In zona terenurilor sportive se afla si cabine pentru dus si pentru schimbat.

In parc au fost plantati 8.000 de pomi, cinci hectare de gazon, au fost amenajate trei coline, un lac artificial care are 25 de izvoare, iar aleile sunt pietruite dupa model englezesc, rolul lor fiind unul decorativ, vizitatorii fiind invitati sa mearga prin iarba, dupa cum a explicat directorul Centrului, Bogdan Popa. El a subliniat ca amenajarea parcului s-a facut pastrand atmosfera medievala.

Prin aceasta amenajare parcul este singurul din Bucuresti unde se pot organiza picnicuri.

Aici se afla si cateva bucati recuperate de la Manastirea Vacaresti, care o parte vor fi expuse intr-un lapidariu ce va fi organizat langa viitoarea sala de conferinte, iar alta parte in aer liber.

Primarul general al Capitalei a sustinut ca aici era o zona care arata deplorabil, cu gunoaie, iar prin aceasta reamenajare locul a fost transformat intr-unul de relaxare pentru locuitorii Capitalei.

"Ii asteptam pe bucuresteni sa vina sa petreaca cateva ore in acest loc de agrement Mogosoaia, care reprezinta unul dintre locurile cele mai cautate si atractive, situat intr-un cadru natural pitoresc in imediata apropiere a Capitalei", i-a indemnat edilul sef pe bucuresteni.

Valoarea investitiei demarate de Primaria Municipiului Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie a anului 2009 este de 19 milioane lei (fara TVA).

In perioada urmatoare se va restaura si Palatul.

Invitatie la picnic

Duminica, locuitorii Capitalei sunt invitati la un picnic organizat in gradina palatului. De asemenea, bucurestenii sunt invitati sa viziteze palatul, sa vada reprezentatii de teatru pentru copii, recitaluri de muzica clasica, un spectacol cu Gheorghe Turda, Andra, Havana Latino Band, dar si un foc de artificii. Gazdele vor fi imbracate in costume de epoca.

Curtea Domneasca de la Mogosoaia a fost atestata la sfarsitul secolului al XVII-lea, constructia finalizandu-se la inceputul secolului al XVIII-lea.

Actualmente, dupa mai multe etape de restaurari, renovari, modernizari, completari, sistematizari, zona este alcatuita din Curtea de onoare, care cuprinde palatul, cuhnia, turnul portii, centrul de conferinte, ghetaria, in partea exterioara se afla biserica cu hramul Sfantul Gheorghe, capela Gh. Bibescu, serele N. Bibescu.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Parcul Copiilor, #primar Oprescu , #verde