Ziare.com

Paduri cat un teren de fotbal, taiate la fiecare doua secunde - cat castiga hotii

de Camelia Sisea
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 13:28

   

Paduri cat un teren de fotbal, taiate la fiecare doua secunde - cat castiga hotii
Paduri care se intind pe suprafata unui teren de fotbal sunt taiate la fiecare doua secunde in intreaga lume, problema tranformandu-se intr-o "epidemie globala", potrivit unui nou studiu al Bancii Mondiale cu privire la defrisarile ilegale.

Defrisarile ilegale reprezinta pana la 90% din totalul de cherestea taiata in fiecare an, generand intre 10 si 15 miliarde de dolari.

Defrisarile sunt controlate in general de grupurile de crima organizata, iar banii obtinuti sunt folositi in scopul mituirii oficialii guvernamentali corupti pentru a "inchide ochii" la activitatile ilegale, potrivit raportului citat de CNN.

"Sistemul judecatoresc responsabil cu pedepsirea hotilor de cherestea este compromis. In pofida datelor si a dovezilor evidente care arata ca defrisarile ilegale reprezinta o epidemie globala, majoritatea infractiunilor de acest gen nu sunt detectate, raportate sau sunt ignorate. De prea multe ori, investigatiile, in rarele ocazii in care au loc, sunt realizate de amatori si nu sunt concludente.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Un studiu derulat pe parcursul a patru ani in Brazilia, Mexic, Indonezia si Filipine, tari cu resurse forestiere importante, releva faptul ca probabilitatea ca defrisarile ilegale sa fie pedepsite este de 0,1%.

"Trebuie sa luptam impotriva defrisarilor ilegale in acelasi fel in care luptam impotriva traficului de droguri si a inselatoriei", a spus seful echipei pentru Intergitatea Pietei Financiare a BM, Jean Pesme.

Estimarile pierderilor financiare nu iau in calcul si "costurile enorme cu privere la mediu, economie si societate, amenintarile la adresa biodiversitatii, cresterea emisiilor de carbon si subminarea traiului persoanelor care locuiesc in mediul rural", se precizeaza in raport.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1328 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Romania si marea defrisare

In Romania se defriseaza chiar sub ochii autoritatilor care apara hotii de cherestea in schimbul taxelor platite de acestia.Cine credeti ca sunt beneficiari?In judetele Harghita si Covasna sunt primari de la UDMR!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor