Zona verde acoperita de deseuri din constructii

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 20:38
2107 citiri
Zona verde acoperita de deseuri din constructii
foto: Marius Mitrache

O suprafata de cativa zeci de metri patrati de zona verde din imediata apropiere a bazei de agrement Bradet, din Petrosani, a fost pur si simplu rasa de pe fata pamantului, iar in locul ei a aparut un munte de deseuri din constructii si bucati de asfalt rezultat din decopertarea arterelor de circulatie care acum sunt modernizate.

Aici s-a produs un adevarat dezastru ecologic, chiar sub ochii "vigilenti" ai autoritatilor locale, care nu o data au fost sesizate, insa fara ca fenomenul sa poata fi oprit.

Astfel, locul unde odata era o adevarata oaza de verdeata s-a transformat intr-o bomba ecologica.

In fap, este vorba despre zona aflata la cativa pasi de terenul de sport al Universitatii Petrosani.

Cum mergi pe drum inspre ceea ce a fost candva Baza de agrement Bradet, la cativa metri de terenul de sport, pe partea stanga a drumului, zona verde a ajuns o groapa de gunoi pentru deseuri rezultate din constructii.

Si ce este extrem de grav aceste deseuri sunt la doar cativa metri de captarea de apa a orasului.

"Am urcat la Bradet sa facem putina miscare in aer curat dar imaginea este dramatica. Peste tot sunt numai gunoaie, iar pe drum cum urci este un adevarat dezastru. In loc de iarba verde o intreaga suprafata de teren a fost acoperita de geseuri. Este revoltator", supune un localnic.

"Parca de la an la an zona verde de aici devine tot mai sufocata de deseuri. Toti vorbesc, dar nimeni nu se implica sa faca ceva bun pentru a proteja aceasta oaza de verdeata", spune un altul.

Autoritatile locale de la Petrosani au avut pentru aceasta zona un proiect pe fonduri europene de a construi un mini sat de vacanta unde sa ajungi cu autobuze ecologice.

Proiectul insa stagneaza si cu cat intarzie a fi pus in practica cu atat zona verde devine o amintire, iar locul ei este luat de munti de gunoaie si deseuri.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#deseuri constructii Bradet, #deseuri spatiu verde, #proiect ecologic petrosani , #verde