Lovitură pentru Mercedes în Formula 1. Ce se întâmplă cu șeful echipei

Miercuri, 06 Decembrie 2023, ora 17:34
3080 citiri
Lovitură pentru Mercedes în Formula 1. Ce se întâmplă cu șeful echipei
Toto Wolff și Lewis Hamiton, o echipă redutabilă

Departamentul însărcinat cu conformitatea din cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA) a anunţat că analizează un potenţial conflict de interese care îl vizează pe conducătorul echipei Mercedes, Toto Wolff, informează AFP.

Fără a cita numele sau echipa, FIA a precizat că "a luat cunoştinţă de speculaţiile din mass-media cu privire la acuzaţia că informaţii confidenţiale au fost transmise unui director de echipă de Formula 1 de către un membru al personalului FOM", societatea care deţine drepturile comerciale ale Formulei 1.

"Departamentul de Conformitate al FIFA studiază problema", a adăugat FIA într-un comunicat.

Presa de specialitate a făcut legătura între Toto Wolff, conducătorul echipei Mercedes, şi soţia sa Susie Wolff, director general al F1 Academy, competiţia feminină administrată de FOM.

Lansarea anchetei de către FIA a fost dezvăluită iniţial de presa de specialitate, ceea ce a dus la reacţii din partea FIA şi Mercedes.

"Luăm act de comunicatul publicat de FIA în această seară (marţi), care se face ecoul acuzaţiilor nefondate venite de la un singur organ de presă", explică purtătorul de cuvânt al Mercedes într-un comunicat.

"Echipa nu a primit nicio informaţie de la Departamentul de Conformitate al FIA pe acest subiect şi a fost foarte surprinsă să afle de existenţa acestei anchete prin intermediul mass-media", a continuat purtătorul de cuvânt, înainte de a adăuga: "Respingem complet aceste acuzaţii" privind "integritatea şi conformitatea managerului nostru de echipă".

Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
Telefonul dezvoltat de Motorola în parteneriat cu Formula 1, așteptat să aducă o mulțime de funcții AI
În urmă cu două luni, Motorola a postat un teaser pentru Moto X50 Ultra, un smartphone dezvoltat în parteneriat cu Formula 1. Compania a abordat, în special, funcționalitățile AI ale noului...
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Formula 1, în China. Premieră în cariera campionului Verstappen. Ce s-a întâmplat
Liderul campionatului mondial de Formula 1 şi campion en-titre, pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull), a câştigat duminică Marele Premiu al Chinei, la Shanghai, a cincea etapă a...
#Mercedes, #echipa, #formula 1 , #stiri Formula 1