Mercedes-Benz a prezentat noua masina Clasa S

Joi, 16 Mai 2013, ora 22:18
2331 citiri
Mercedes-Benz a prezentat noua masina Clasa S
Foto: Daimler

Mercedes-Benz a lansat cea mai noua versiune de Clasa S, care nu are modificari importante la motorizare sau dimensiuni, insa beneficiaza de tehnologii revolutionare si de un design interior complet schimbat.

Cea de-a sasea generatie a modelului va putea fi cumparata incepand din luna septembrie in Statele Unite, informeaza LA Times.

"Clasa S nu este doar un varf de lance pentru compania noastra, ci pentru toata industria auto", se arata intr-o declaratie oficiala a grupului german.

Dimensiunile masinii s-au schimbat foarte putin, iar motorul a ramas acelasi, adica V8 de 4,7 litri. In schimb, el dezvolta 455 CP, cu 26 CP mai mult fata de varianta anterioara.

In plus, noul Mercedes-Benz Clasa S este cu 100 kg mai usor decat generatia anterioara, insa pastreaza cutia automata in sapte trepte, iar acceleratia de la 0 la 100 km se poate face in 4,8 secunde.

La exterior, contructorul german a decis sa foloseasca 500 de LED-uri care sunt amplasate pe toata caroseria, iar o alta tehnologie revolutionara o reprezinta sistemul de camere video prin intermediul caruia se scaneaza drumul si se ajusteaza automat suspensiile pneumatice.

Insa cele mai mari modificari au avut loc la interior. Masina are un urias computer de bord cu ecran tactil de 12,3 inchi, pe care poti vedea informatii precum viteza, sistemul de navigatie si nivelul de carburant. In plus, mai exista un alt display care are alte functii, precum reglarea aerului conditionat si pe care se pot urmari videoclipuri, de exemplu.

Scaunele din noua generatie sunt incalzite si pot face masaj chiar si la brate. In plus, exista un sistem automat care filtreaza aerul si il da afara, in acelasi timp in care elibereaza un parfum placut in interior.

De asemenea, automobilul poate detecta prezenta pietonilor, iar sistemul de navigatie poate porni si opri singur masina.

Mercedes nu a publicat pana acum preturile masinii, iar oficialii Autoklass Grup au precizat ca masina va ajunge si in tara noastra pana la finalul anului.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#Mercedes Benz noua Clasa S, #Mercedes Benz S Class, #noua Mercedes Clasa S, #Mercedes Clasa S 2014 , #modele