Ziare.com

Guvernul nu are 400 de ha de teren pentru o fabrica Mercedes in Romania

Joi, 13 Martie 2008, ora 19:00

   

Guvernul nu are 400 de ha de teren pentru o fabrica Mercedes in Romania
Guvernul a ajuns in cele din urma la concluzia ca Romania nu are 400 de ha utilizabile in acest moment pe care sa le puna la dispozitia Mercedes pentru a-si face fabrica la noi in tara.

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat ca concernul germano-american Daimler Chrylser, producator al Marcilor Mercedes, Dodge, Jeep, Chrysler si Smart, a studiat recent posibilitatea deschiderii unei filiale in Sibiu, informeaza editia online a ziarului Sibianul.

Afacerea nu va fi incheiata insa, deoarece Daimler Chrysler are nevoie de aproximativ 400 de ha de teren, suprafata de care Sibiul nu dispune in acest moment.

"Am purtat cateva discutii la Sibiu cu delegatii companiei Daimler Chrysler, saptamanile trecute dar acestia au dorit sa tina pentru ei concluziile. Proiectul este inca in faza de cercetare, concernul dorind o extindere catre Europa de Est, nu neaparat in Romania. Va spun sigur ca n-au vorbit concret nici cu autoritatile clujene si nici cu orice alte primarii din tara. Noi nu dispunem de 400 de ha, in conditiile in care cea mai mare suprafata pe care am avut-o vreodata este de doar 130 de ha, cat are Zona Vest", a declarat Klaus Iohannis.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Guvernul dar si autoritatile locale au tinut secreta pana acum intentia celor de la Daimler Chrysler de a veni in Romania, chiar daca ambele institutii au incercat sa identifice cele 400 de hectare, care i-ar fi facut pe nemti sa aleaga Romania.

In acest sens, Guvernul a trimis la mai multe primarii din tara cate o solicitare de 400 ha de teren pentru un investitor, care sa indeplineasca si unele conditii in ceea ce priveste accesul la utilitati

Executivul de la Bucuresti a insinuat atunci ca totul este doar un test si ca nu exista o firma gata sa investeasca in Romania, daca un astfel de teren ar fi identificat.

Primarul Sibiului Klaus Iohannis ii da de gol insa pe responsabilii din Capitala si arata ca exista de fapt o astfel de companie, ba mai mult una foarte celebra, Daimler Chrysler.

Citeste mai multe despre Mercedes investitie la sibiu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2787 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tu si care forta de munca?

Avet perfecta dreptate.Cei de la Chrysler au probleme, asa ca Daimler este firma care are planuri mari in Est.Bulgaria? Si cu cine vor lucra,ca romanii calificati in tehnica au plecat,majoritatea, iar scoala tehnica romaneasca e cam de...

 

 

:)

Tu esti prostovan:)

 

 

Problema fortei de munca s-ar rezolva

daca aceasta companie s-ar hotara.In orice caz pana la intrarea in functiune ar dura un timp.Vad ca nimeni nu pune problema celor 400 ha.Asta inseamna 4 milioane mp.Se mai cere si infrastructura gata.Oare va puteti inchipui cat vor fi costurile romanesti?Ca orice afacere americana,ei vor incasa beneficiile ,vor ocupa vreo 40-50 ha cu fabrica,iar pe restul vor lua mai mult decat au investit.Primarul Sibiului,stie ce face. 400 Hectare? Va inchipuiti ce suprafata uriasa ?

 

 

iar stiri aiurea

vedeti ca iar va faeti de kko. Nu mai exista compania Daimler Chrysler si doua companii Daimler si Chrysler. S-au despartit anul trecut.

 

 

CRED CA SUNT MULTE ZONE DEFAFORIZATE IN ROMANIA IN CARE INTENTIA ESTE DE A ATRAGE FORTA DE MUNCA.

CRED CA SUNT MULTE ZONE DEFAFORIZATE IN ROMANIA IN CARE INTENTIA ESTE DE A ATRAGE FORTA DE MUNCA. DACA NU VOR SA MUNCEASCA SA LI SE RETRAGA ACESTE SUBVENTII. NU E POSIBIL SA NU SE GASEASCA 400HA DISPONIBILE IN ROMANIA CARE SA CONVINA SI PARTII GERMANE.

 

 

americanii sunt hoti!!!

Vor sa puna mina pe 400 de ha gratis cu care sa faca afaceri imobiliare. Ce fabrica vor sa construiasca astia care se intinde pe 4km si e lata de 1km??? Sa fim seriosi, poate o ferma de vaci sau sere, dar nu fabrica de masini.

 

 

Craisler

Si stii cine i-a cumparat?

 

 

DAIMLER... deoarece "craiul ster" se reprofileaza pe carutze...

au incercat cat au incercat nemtii cu "calitatea" amerloaca si pana la urma i-au lasat sa ciopleasca la tancuri...
comunism ca in sindicatele "calificatilor" din industria automobilelor amerloaca... doar la sovietici mai gaseai...
la harburile crysler sunt "ecologice": tehno-degradabile in 3 ani... dupa care se dezmenbraza singure!

 

 

americanii sunt hoti!!!

Vor sa puna mina pe 400 de ha gratis cu care sa faca afaceri imobiliare. Ce fabrica vor sa construiasca astia care se intinde pe 4km si e lata de 1km??? Sa fim seriosi, poate o ferma de vaci sau sere, dar nu fabrica de masini.

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor