Editorial: FMI ne arata lungul Daciei

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 09:15
3297 citiri
Editorial: FMI ne arata lungul Daciei

Foarte putin a grait catre popor Jeffrey Franks, seful misiunii FMI in Romania, de cand isi croieste drum printre noi, sa vada daca stim socoti patru mere la patru oameni. In cele din urma, a facut-o, si mi-am imaginat cum guvernantii sughit demn, cu capu-ntre umeri.

-Bai, prostalailor, copiii durerii, ia uitati-va aci la mana asta, deci cate maini vedeti?

-Una, boierule, sa-ti traiasca familia, au raspuns guvernantii, bucurosi ca le-a picat o intrebare usoara.

-Si daca am numa una, cum pot sa o bag in doua buzunare deodata?

-Nu poti, boierule, intrara in joc copiii.

-Pai o bag pe cealalta, mai!

-Da, da, pe cealalta!

-Pai daca ii amputata?

... Ei, daca-i amputata, atunci ti-om coase alta din lemn, sa spui ca-i adevarata, numa ca nu te poti scarpina cu ea in fund, ca n-are vinisoare. Da se acomodeaza cealalta, si nici nu-ti trebuie, gandira guvernantii, cu spilu aproape prins.

(Ti-om da cu ea in cap daca ne mai freci mult la muzicuta, se auzi dinspre Ministerul de Interne un hamait gros. Da-te sa versi, sopti Gheorghe din spatele lui Vladescu, iar dinspre poseta din pufi roz, mana stranse scurt, nervoasa, pistolul cu socuri electrice care s-a obisnuit in ultima vreme sa iasa singur la aia de-o enerveaza pe duduie).

... Ca pana la urma, ca sa priceapa romanii ca delegatia nu-i a lor, ci a urmasilor urmasilor lor, care vor trebui sa marce banul, dar ca in economia de piata, daca iti iese din pamant un morcov la doua zile, nu-l bagi la intuneric intr-o singura dimineata, ca dimineata urmatoare crapi de foame, domnul Franks a facut o chestie rara: le-a spus guvernantilor in fata natiuni, ca unor corigenti scosi la tabla inmultirii, ceea ce le tot zice in separeu de aproape un an: Romania n-are de unde sa sustina ditamai cheltuielile publice.

Ma rog, nu trebuia sa vina contabilul FMI sa ne spuna ca suntem tampiti, ca Emil Boc cunoaste problema. Inca de la instalarea primului sau guvern a atras atentia ca pusca si cureaua lata, ca taie din aparatul administrativ - a inceput cu propria Cancelarie, dar n-a fost nimeni disponibilizat in afara de niste nefericiti de la Corpul de Control, care acum trebuie reangajati, pentru ca au castigat procesul.

Domnul Boc a fost un bun gospodar cat a primarit la Cluj, si cand s-a trezit la Bucuresti, a facut niste calcule. I-a dat cu minus, si a glasuit: reducem! Nu-l pot suspecta ca a vorbit fara sine. Doar ca a spus de prea multe ori ca taie cheltuielile, si n-am vazut urme semnificative ale promisiunilor sale, doar veneau alegerile. O va face intr-un final, pentru ca i-a bagat FMI sula in coaste. Si acum i-a si spus pe sleau ca daca Romania nu are bani de Mercedes, trebuie sa se multumeasca cu o Dacie.

O Dacie cam veche, din pacate, care scartaie din toate balamalele. Ca sa poata urni economia, insa, trebuie sa aiba creier de Mercedes. Si e nasol, ca mintea nemteasca e in Germania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Romania cheltuieli publice FMI, #bani FMI Romania, #Dacia Mercedes FMI Romania , #stiri Mercedes