In ce marci au incredere romanii?

Vineri, 25 Aprilie 2008, ora 07:42
2385 citiri
In ce marci au incredere romanii?

Romanii au avut cea mai mare incredere in 2007 in automobilele Mercedes, in operatorul Vodafone, in cardurile Visa, in Banca Comerciala Romana (BCR), in asiguratorul Asirom si in Pro TV, reiese din cel mai recent studiu Trusted Brands, realizat de revista "Reader's Digest".

Studiul privind marcile care beneficiaza de cea mai mare incredere in randul consumatorilor acopera 16 state europene, inclusiv Romania. El a fost realizat in a doua jumatate a anului trecut, pe baza unui esantion selectat din randul cititorilor revistei.

Gastronomia propriului popor este cel mai de incredere produs pentru majoritatea respondentilor din cele 16 tari. Romanii si maghiarii sunt singurii care prefera, in majoritate, destinatii de vacanta din strainatate.

Majoritatea respondentilor au declarat ca un produs trebuie sa fie sigur si eficient, daca vor sa le castige increderea.

Din punct de vedere al destinatiilor turistice, romanii au cea mai mare incredere in Franta, Germania, Austria, Italia si Spania, iar cea mai putina in Rusia.

Dupa criteriul "popor", cea mai mare neincredere o au in rusi, iar cea mai mare incredere in nemti si elvetieni. Romanii prefera bucatariile romaneasca si franceza, dar nu ar spune "nu" oricarei alte specialitati.

In domeniul electrocasnicelor romanii au incredere in: Philips, Bosch, Whirlpool, Arctic si Zanussi.

In privinta calculatoarelor, studiul arata ca romanii au incredere in IBM, HP, LG, Dell si Philips. La capitolul telefonie, Nokia conduce in topul increderii. Este urmata de Sony Ericsson, Samsung, Motorola si Siemens.

Operatori de telefonie mobila in care romanii au incredere sunt: Vodafone, Orange si Cosmote. Cand vine vorba de televiziuni, romanii au incredere in Pro TV, Antena, TVR si Realitatea TV.

La capitolul radio, romanii au incredere in Europa FM, Radio Romania Actualitati, Kiss FM si Pro FM.

Cand vine vorba de persoane publice, romanii au incredere Traian Basescu (36,5%), Calin Popescu-Tariceanu (3,6%), Gigi Becali, Mihaela Radulescu, Mugur Isarescu, Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Citeste si:
Studiu Edelman: Neîncrederea în liderii politici, de afaceri și mass-media mătură planeta
Studiu Edelman: Neîncrederea în liderii politici, de afaceri și mass-media mătură planeta
Încrederea publică în instituţiile guvernelor democratice s-a prăbuşit la cote negative în legătură cu modul de gestionare a pandemiei de COVID-19, dar şi pe fondul pesimismului în...
Gruparea de români care a țepuit statul italian cu peste 14 milioane de euro. Ajutoare sociale ilegale pentru 6.000 de oameni
Gruparea de români care a țepuit statul italian cu peste 14 milioane de euro. Ajutoare sociale ilegale pentru 6.000 de oameni
Un număr de 12 cetățeni români sunt vizați de autoritățile judiciare din Milano pentru una dintre cele mai mari escrocherii din ultimii ani. Prejudiciul produs statului italian depășește...