Investitorii evalueaza Mercedes la jumatate fata de BMW

Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 19:43
2679 citiri
Investitorii evalueaza Mercedes la jumatate fata de BMW

Investitorii in actiuni Daimler evalueaza Mercedes-Benz la circa 25 miliarde de euro, fata de 45 de miliarde de euro in cazul BMW, in conditiile in care efortul directorului general Dieter Zetsche de a reclama titlul de cel mai mare producator de automobile de lux din lume nu are succes.

Daimler are o capitalizare de piata de 42,2 miliarde de euro, iar daca este extrasa valoarea diviziei de camioane, cea mai mare din lume, capitalizarea Mercedes este de aproximativ 25 de miliarde de euro, potrivit Bloomberg.

"Piata spune ca perspectivele Mercedes sunt mult mai proaste decat cele ale BMW. Piata are intotdeauna dreptate. In privinta inovatiei, BMW este lider", a declarat Hans-Peter Wodniok, analist la compania de consultanta Fairesearch in Kronberg, Germania.

Cresterea lenta din China, expansiunea slaba a unor segmente precum cel al vehiculelor sport utilitare compacte si o imagine neatractiva pentru tineri au afectat Mercedes, permitand BMW si Audi, divizie a Volkswagen, sa isi mareasca avansul vanzarilor pe piata vehiculelor de lux.

Cresterea decalajului vine la un an dupa ce Zetsche, al carui contract expira la sfarsitul lui 2013, s-a angajat sa creasca de aproape doua ori vanzarile, la 2,6 milioane de vehicule pana la sfarsitul deceniului, pentru a recastiga prima pozitie, cedata de Mercedes in 2005.

Campania a avut un debut dificil. Zetsche a amanat tinta de profit a Mercedes in octombrie, cu cel putin 4 ani fata de obiectivul initial.

Profitul Mercedes a scazut in acest an, iar compania a initiat un plan de reducere a costurilor cu 2 milioane de euro pana in 2014.

Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
#Mercedes BMW evaluare investitori, #actiuni Daimler perspective proaste, #scadere actiuni Mercedes , #stiri Mercedes