Mercedes vrea sa isi deschida fabrica la Cugir

Luni, 03 Martie 2008, ora 09:06
1881 citiri
Mercedes vrea sa isi deschida fabrica la Cugir

Producatorul auto german Daimler, care detine o hala de productie de roti dintate si piese pentru Mercedes-Benz la Cugir in judetul Alba, cauta acum teren in zona pentru "extinderea activitatilor". Anuntul a fost facut duminica de Teodor Atanasiu, presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Potrivit sefului AVAS, citat de Cotidianul, autoritatile locale si reprezentantii Autoritatii au purtat deja discutii pentru identificarea unui teren pentru inceperea unei noi investitii a fabricantului Mercedes.

Oficiali ai Daimler au anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca intentioneaza sa deschida o uzina pentru productie de automobile Mercedes-Benz, fiind mentionate ca posibile locuri Romania si Polonia.

Grupul german este pe piata romaneasca din 2001, prin infiintarea firmei mixte Star Transmission, la Cugir, care produce cutii de viteze si componente metalice, anunta Cotidianul.

Intentia grupului german de a deschide o uzina in Romania sau Polonia a fost deseori dezbatuta, in ultima perioada, de presa autohtona si europeana. Autoritatile romane, printre care si primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au recunoscut ca au existat discutii cu oficiali ai Mercedes. Dezavantajele Romaniei in afacerea cu Mercedes ar fi infrastructura slab dezvoltata in comparatie cu Polonia, precum si forta de munca mai putin calificata.

In schimb, o serie de investitori germani din industria componentelor auto au ales de ceva vreme sa activeze pe piata romaneasca, in ciuda neajunsurilor nominalizate. Printre acestia se numara Continental AG, INA Scheaffer, Siemens Automotive, Kromberg&Schubert, Lisa Draxlmaier sau Leoni Wiring Systems.

In Romania sunt acum prezenti doi mari constructori auto internationali, respectiv Renault la Automobile Dacia si Ford la Automobile Craiova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Mercedes, #Cugir, #fabrica , #stiri Mercedes