Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Romania nu va avea fabrica Mercedes

Miercuri, 18 Iunie 2008, ora 16:40
3171 citiri
Romania nu va avea fabrica Mercedes

Daimler a decis ca noua fabrica Mercedes sa fie amplasata in apropierea orasului Kecskemet, din centrul Ungariei, unde compania va investi 800 de milioane de euro pentru realizarea noilor generatii ale claselor A si B de la Mercedes-Benz.

Noua fabrica va fi amplasata la o distanta de circa 80 de kilometri fata de capitala Budapesta, iar prin aceasta investitie vor fi create 2.500 de noi locuri de munca, informeaza Newsin.

"Intentionam sa construim o noua fabrica in Ungaria, pentru a ne creste competitivitatea si pentru a avea acces la potentialul neexploatat al pietelor din estul Europei", a declarat presedintele executiv al Daimler, Dieter Zetsche.

Compania isi propune sa produca patru variante aditionale pentru fiecare vehicul premium, acestea urmand sa includa o varianta cabrio cu trei usi, un SUV de dimensiuni mai reduse, o varianta cabriolet si un minivan.

Noua fabrica isi va desfasura activitatea in parteneriat cu cea din localitatea Rastatt (Germania), acolo unde sunt produse in prezent automobilele din clasele A si B ale Mercedes. Potrivit Automotive News Europe, Daimler va investi inca 600 de millioane de euro in aceasta fabrica din Germania.

In ciuda informatiilor vehiculate in presa, care indicau Romania ca fiind cea mai probabila locatie pentru producatorul german, pe langa Polonia si Serbi, grupul Daimler a decis amplasarea fabricii in Ungaria.

Discutiile decisive la nivelul conducerii Daimler, privind locatia viitoarei fabrici, au avut loc marti, cand s-au stabilit si planurile pentru noua unitate de productie, care prevad o capacitate minima de 100.000 de unitati pe an.

In luna ianuarie, reprezentantii Daimler au anuntat intentia de a construi o unitate de productie de automobile in estul Europei, iar printre tarile candidate au fost mentionate Romania si Polonia.

Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Un gigant francez închide o fabrică din Polonia și o mută în România. E vorba de peste 400 de locuri de muncă
Producătorul francez de anvelope Michelin, cu afaceri anuale de aproape 30 miliarde euro, va închide fabrica de anvelope pentru camioane grele din Polonia, de la Olsztyn, unde lucrează...
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
#Mercedes, #fabrica, #Ungaria, #Daimler, #Kecskemet , #stiri Mercedes