Cine sunt cei doi mercenari Wagner care au ucis copii la ordinul lui Prigojin. Ambii au fugit în Rusia după grațierea lui Putin FOTO

Marti, 18 Aprilie 2023, ora 08:16
4847 citiri
Cine sunt cei doi mercenari Wagner care au ucis copii la ordinul lui Prigojin. Ambii au fugit în Rusia după grațierea lui Putin FOTO
Mercenarul Azamat Uldarov FOTO Telegram

Foștii condamnați Azamat Uldarov și Aleksiy Savișev și-au închis paginile de socializare, dar datele au rămas în arhive. Președintele rus Vladimir Putin i-a eliberat din închisori prin decret personal.

Cercetătorii OSINT au stabilit datele personale ale celor doi mercenari Wagner care au mărturisit uciderea copiilor ucraineni. Informațiile despre criminali sunt prezentate pe canalul OSINT de Telegram.

Azamat Uldarov s-a născut pe 7 decembrie 1981 la Saratov.

„A fost grațiată prin decretul președintelui rus Vladimir Putin din 23 august 2022. Telefon: +79869857866, activ din 2019”, au menționat autorii.

În rețeaua socială rusă VKontakte, pagina lui Uldarov nu este activă, dar datele de arhivă au fost păstrate. Deținutul și-a ascuns profilul și în Odnoklassniki.

Analiștii OSINT au găsit și date despre fostul condamnat al IC-1 UFSVP al Federației Ruse din regiunea Voronej, Alexei Savișev, care este, de asemenea, implicat în uciderea copiilor și adolescenților.

S-a născut la 30 septembrie 1974, probabil din orașul Ostrogozk, regiunea Voronej.

„A fost grațiat prin decretul Kh**la din 2 septembrie 2022, recrutat de la „PVK Wagner”. Telefonul: +79805572285 era odinioară al lui”, au remarcat experții.

Organizația pentru drepturile omului Gulagu.net a publicat informații suplimentare despre infractorii „Wagner” – certificate de eliberare din închisori cu date personale.

Azamat Uldarov este originar din districtul Glukhovy Novokuznetsk, regiunea Saratov, și a fost condamnat anterior de 4 ori. Ultimul termen — 3 ani și 4 luni a fost executat conform articolului 162, pentru tâlhărie.

Alexei Savișev este originar din orașul Baku (capitala Azerbaidjanului). A fost condamnat, ultimul termen de 8 ani a fost executat în temeiul articolului 111, partea 4 - vătămări grave ale sănătății, care au provocat moartea victimei, și articolul 68, partea 2 (recidive).

Pe 17 aprilie, activiștii pentru drepturile omului de la Gulagu.net au prezentat un videoclip în care fostul „wagnerian” Uldarov vorbea despre împușcarea civililor din Ucraina. Militantul a recunoscut că a împușcat un copil de 5-6 ani.

Uldarov a remarcat că, atunci când rușii au intrat în Soledar și Bakhmut, li s-a dat comanda să-i distrugă pe toți. Potrivit acestuia, un astfel de ordin a fost dat personal de Evgheni Prigojin.

Alexei Savișev a spus că, după schimbul de prizonieri, i s-a ordonat să împuște pe toți localnicii de peste 15 ani. Potrivit lui, atunci invadatorii au ucis 20-24 de oameni.

Pe 17 aprilie, „Serviciul de presă” al lui Prigojin a publicat comentariul despre execuția copilului. "În ceea ce privește împușcarea copiilor, desigur, nimeni nu împușcă „oameni morți”, nici copii, este absolut inutil. Am venit acolo pentru a-i salva de regimul sub care se aflau", a spus șeful Wagner.

Șeful Biroului Președintelui Ucrainei, Andriy Yermak, a atras atenția asupra mărturisirii lui Uldarov că a ucis un copil. Partea ucraineană va afla cu siguranță despre toate faptele crimelor rușilor și va găsi pe toți, a promis oficialul.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Cât de mare e riscul unei confruntări Rusia - NATO. Dan Dungaciu: Depinde ce se va negocia la "masa verde" ANALIZĂ
Cât de mare e riscul unei confruntări Rusia - NATO. Dan Dungaciu: Depinde ce se va negocia la "masa verde" ANALIZĂ
România trebuie să devină un actor major la Marea Neagră, iar Constanţa - un hub informaţional, un hub de expertiză la Marea Neagră pe care să îl acceseze toţi, a declarat pentru...
NATO îi dă o lovitură în plin lui Putin: Ucraina primește un drept în premieră de la începutul războiului
NATO îi dă o lovitură în plin lui Putin: Ucraina primește un drept în premieră de la începutul războiului
Războiul lui Putin trece în al treilea an, însă armata Moscovei înregistrează un eșec răsunător, fără să-și atingă obiectivele inițiale de a subjuga țara vecină. Acum, NATO, prin...
#mercenari wagner, #ucidere, #copii, #ordin, #evgheni prigojin, #razboi Ucraina , #Razboi Ucraina