Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Care e fructul sărac în calorii dar cu mulți nutrienți. Conține 25% apă, ceea ce îl face să fie și hidratant

Marti, 31 Mai 2022, ora 00:11
7370 citiri
Care e fructul sărac în calorii dar cu mulți nutrienți. Conține 25% apă, ceea ce îl face să fie și hidratant
Mănâncă mărul cu tot cu coajă, pentru că aceasta este bogată în nutrienți FOTO: Unsplash.com

Merele au o multitudine de beneficii pentru sănătate. "Un măr pe zi ține doctorul departe” este un proverb care a apărut în Țara Galilor în 1866.

"Textura unui măr te poate ajuta să îți cureți dinții”, spune Aaron Hartman, specialist în medicină la Virginia Commonwealth University’s School of Medicine din Richmond. „În urmă cu o sută de ani, periajul dinților nu era foarte comun, așa că a mânca un măr era o modalitate de a ajuta la remedierea cariilor și a altor probleme dentare.”

Merele sunt sărace în calorii și bogate în nutrienți, ceea ce le face o gustare ideală, spune Trista Best, profesor de nutriție.

Beneficiile merelor pentru sănătate

Datorită fitonutrienților din fructe, consumul de mere este asociat cu un risc mai scăzut de apariție a multor boli și cu măsuri îmbunătățite de sănătate fizică.

Unele dintre posibilele beneficii pentru sănătate ale merelor includ: digestie îmbunătățită, scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, pierdere în greutate, inflamație redusă și oase mai puternice.

Merele pot ajuta, de asemenea, la reducerea riscului de a face boli cronice, inclusiv diabet de tip 2, boli cardiovasculare și unele tipuri de cancer.

În plus, merele conțin aproximativ 25 la sută apă, ceea ce le face un aliment hidratant, iar consumul unui măr ar putea fi mai satisfăcător și mai sățios decât alte fructe.

Problemele care pot să apară

Merele sunt foarte bune pentru tine, dar asta nu înseamnă că trebuie să te chinui să mănânci un măr în fiecare zi în loc de alte fructe.

„Da, merele sunt sănătoase, dar dacă restul dietei tale este inundată de alimente nesănătoase, mărul pur și simplu nu-ți va face bine”, spun nutriționiștii.

Spală întotdeauna merele

Merele sunt adesea pulverizate puternic cu substanțe chimice și pesticide care nu sunt ușor de spălat.

Merele se află pe lista fructelor și legumelor care conțin reziduuri de pesticide, așa că asigură-te că le vei spăla bine.

Bucură-te de beneficiile tuturor merelor

"Dacă mănânci doar mere, atunci pierzi toate beneficiile minunate pentru sănătate ale altor fructe", spune doctorul Hartman.

„Cheia este varietatea. Și amintește-ți că excesul de orice lucru bun poate transforma rapid acel lucru bun într-un lucru rău”, a adăugat acesta.

Cum să consumi mărul

Plăcinta cu mere este un deliciu ocazional. Un măr întreg copt este o alegere bună, la fel și sosul de mere fără zahăr. Dar cea mai sănătoasă opțiune este un măr întreg, proaspăt, crud.

Nu decoji mărul. Coaja este partea cea mai bogată în nutrienți a mărului.

Una dintre principalele descoperiri ale studiului Nutrition Journal a fost că conținutul de nutrienți din mere poate varia foarte mult între diferitele soiuri, cât de coapte sunt, modul în care au fost depozitate sau conservate, dacă conțin aditivi sau dacă au fost procesate. Pentru beneficii maxime pentru sănătate, alege mere organice, de sezon și cultivate local.

"Un măr pe zi ține medicul departe” se referă, de fapt, la o dietă sănătoasă pentru a a-ți îmbunătăți sănătatea generală și, prin urmare, a reduce nevoia de vizite suplimentare la medic, spun medicii.

Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în piețe. La ce prețuri exorbitante se vând acestea
Primele cireșe din acest sezon au apărut în Piața Cibin, miercuri, 24 aprilie, la ora prânzului. Fructele se găseau la doi comercianți din piață, relatează presa din Sibiu. Dacă anul...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#mere beneficii, #mere sanatate, #mere vitamine, #Nutrienti, #fructe , #fructe
Comentarii