Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Bogate în calciu, te protejează de infecțiile cu bacterii și se luptă cu anemia. Arată precum afinele, numai că sunt roșii. Despre ce este vorba

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 04:39
5243 citiri
Bogate în calciu, te protejează de infecțiile cu bacterii și se luptă cu anemia. Arată precum afinele, numai că sunt roșii. Despre ce este vorba
Merișoare FOTO: Unsplash.com

Unice, sălbatice în habitatul lor natural, merișoarele sunt bogate în fitonutrienți (compuși vegetali naturali), în special antioxidanți care sunt esențiali pentru o bunăstare generală.

Planta poate fi descrisă ca un arbust veșnic verde, pitic, târâtor sau o viță de vie joasă. Are tulpini zvelte, nu foarte groase, lemnoase, cu frunze mici.

Merișoarele sunt bogate în calciu

Cele mai cunoscute beneficii ale merișorului sunt calmarea durerii provocate de artrită și de reducere a inflamațiilor. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Kuopio, Finlanda, s-a constatat că aceste fructe conțin cantități mari de quercetina, un pigment prezent în multe fructe, legume și flori, care are proprietăți antiinflamatorii puternice.

Fiind o sursă bogată de calciu, merișoarele ajută la prevenirea apariției pietrelor la rinichi. Mai mult, întăresc sistemul osos și reduc riscul de apariție a osteoporozei.

Ne protejează de infecțiile cu bacterii (E.coli, Helicobacter pylori)

De asemenea, merișoarele nu trebuie să lipsească din meniul zilnic al persoanelor cu diabet. Merișorul conține o concentrație scăzută de fructoză, ajutând, astfel, la scăderea nivelului de zahăr din sânge.

Totodată, pentru că sunt bogate în proantocianide, consumul zilnic de merișoare ne protejează de infecția cu bacterii patogene, precum E.coli, Helicobacter pylori, Streptococcus mutans.

Merișoarele previn anemia

Merișoarele deshidratate sunt ideale în lupta cu anemia. Având o multitudine de vitamine, cresc forța organismului.

Cercetările recente mai arată că merișoarele sunt indicate când vine vorba de memorie și sănătatea creierului, mai ales în privința scăderii stresului, anxietății și depresiei.

Previn apariția cariilor dentare

Studiile recente arată că merișoarele previn apariția cariilor dentare. Specialiștii au dovedit că sucul nu permite pătrunderea acidului produs de bacterii și împiedică instalarea tartrului pe dinți. Astfel, merișoarele previn și aparitia afecțiunilor gingivale.

Fiind o sursă importantă de vitamina C și de creștere a nivelului de imunitate a organismului, merișorul este important în lupta cu virusurile. Acesta este indicat și în cazul răcelii deja instalate în organism.

Protejarea vederii

Merișoarele mai sunt recomandate și pentru o vedere odihnită. Antioxidanții din merișor protejează ochii de lumina albastra a calculatorului și a telefonului, iar consumate frecvent, scad riscul de apariție a cataractei.

Ceaiul de merișor

Ceaiul de merișor, pe lângă faptul că este gustos și se prepară repede și usor, este și benefic organismului. Datorită proprietăților antioxidante, așa cum spuneam și mai sus, fructul sporește nivelul de HDL, reducând astfel nivelul de risc cardiac.

Așadar, o cură pe bază de ceai restabilește nivelul normal al colesterolului, ajutând la eliminarea kilogramelor în plus și menținând sănătatea tractului urinar.

Mai mult, un consum regulat al ceaiului de merișor împiedică bacteriile să se fixeze în organism și ajută la scăderea numărului de infecții.

Studiile spun că un consum regulat din acest ceai poate ajuta la exterminarea bacteriei Helicobacter Pylori, factorul declanșator al ulcerului și chiar al cancerului la stomac.

Ai toate motivele să incluzi merișoarele în masa de dimineață

Este recomandat ca micul dejun să fie consistent și format din alimente cât mai variate. Dacă ești în criză de idei, ai putea să iei merișoarele în calcul. Te-ai convins și tu că au multe beneficii pentru organism și sunt potrivite pentru toate vârstele.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#merisor sanatate, #planta, #beneficii , #plante