Beneficiile ignorate ale mersului pe jos: "Dacă o simplă plimbare nu te faci să transpiri, nu înseamnă că nu-ți face bine"

Luni, 30 Mai 2022, ora 00:11
5313 citiri
Beneficiile ignorate ale mersului pe jos: "Dacă o simplă plimbare nu te faci să transpiri, nu înseamnă că nu-ți face bine"
FOTO: Pixabay.com

Mersul pe jos este adesea o formă de exercițiu subestimată, dar experții în fitness spun că ar trebui inclus în rutina zilnică.

Pentru ca exercițiul să conteze cu adevărat, trebuie să fie greu sau să ai dureri musculare? Fals! În timp ce activitatea de mare intensitate își are locul, la fel și cea mai simplă formă de exercițiu are beneficiile ei.

Mersul pe jos este cea mai populară formă de exercițiu în rândul adulților din Statele Unite, potrivit Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Cele mai recente statistici arată că peste 145 de milioane de adulți includ mersul pe jos ca parte a unui stil de viață activ.

Există nenumărate moduri de a merge. Plimbarea câinelui, drumeția, vizitarea obiectivelor turistice, mersul pe banda de alergare - sunt toate modalități legitime de a face câțiva pași.

Beneficiile mersului pe jos

Doar ridică-te și mergi. Așa îți vei face inima și plămânii să funcționeze. Spre deosebire de alte forme de cardio - cum ar fi alergarea, ciclismul, antrenamentele de dans sau boxul - mersul pe jos nu necesită lecții.

Pentru persoanele care fac antrenamente mai grele, mersul pe jos este o activitate pentru recuperare. Este o modalitate blândă de a face sângele să curgă și de a circula oxigenul.

"Recomand clienților mei să se antreneze cu greutăți de cinci ori pe săptămână, cu două zile de recuperare. În zilele de recuperare, recomand mersul pe jos sau yoga", spune Latoya Julce, antrenor personal certificat și instructor de fitness.

O plimbare lentă are beneficii majore

"Mersul pe jos îți poate îmbunătăți circulația și îți poate controla tensiunea arterială. Îți îmbunătățește glicemia și te ajută să scapi de stres", spune Ivan Sulapas, medic primar de medicină sportivă la Colegiul de Medicină Baylor din Houston.

Doar pentru că o simplă plimbare în jurul blocului nu te face să respiri greu sau să transpiri, nu înseamnă că nu face ceva bun pentru corpul tău.

Julce numește mersul pe jos un tip de „exercițiu mai puțin obositor” care poate ajuta la nivelarea cortizolului, cunoscut sub numele de hormonul stresului, din sistemul tău.

Hormonii de stres sunt foarte reduși imediat după o plimbare de 20 de minute. De asemenea, mersul pe jos este o formă de meditație atunci când ești copleșit.

Ia-ți o pereche de pantofi comozi

Unul dintre motivele pentru care mersul pe jos poate fi atât de accesibil este că singurul echipament de care mulți oameni au nevoie este o pereche de adidași.

Pe măsură ce condiția fizică se îmbunătățește, vei începe să observi că poți ajunge mai rapid la o distanță stabilită.

Pentru a culege beneficiile mersului pe jos, specialiștii îți recomandă să faci din asta un obicei sănătos.

Nu uita să faci exerciții de încălzire

Poți începe pur și simplu să mergi încet, pentru a-i oferi corpului cinci minute ca să se încălzească. Apoi să începi să accelerezi ritmul.

De asemenea, poți să faci câteva exerciții de încălzire acasă, înainte să ieși la plimbare.

După ce ai mers pe jos, nu uita să te întinzi. Întinderea după mers ajută la îmbunătățirea circulației, precum și la scăderea durerii și a rigidității care pot apărea după un antrenament.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#mers pe jos beneficii, #beneficii sanatate, #aer liber, #miscare calorii , #sanatate