Cine sunt finaliste turneului WTA de la Monastir, al doilea din Africa

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 20:03
3358 citiri
Cine sunt finaliste turneului WTA de la Monastir, al doilea din Africa
Elise Mertens o va întâlni pe Alize Cornet FOTO facebook

Turneul de la Monastir, dotat cu premii totale de 251.750 de dolari, şi-a făcut debutul în circuitul WTA, fiind al doilea turneu WTA din Africa, după cel de la Rabat (Maroc).

Jucătoarea belgiană de tenis Elise Mertens a obţinut sâmbătă o calificare lejeră în finală, după 6-4, 6-0 cu Claire Liu, din Statele Unite.

Elise Mertens, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 5, a avut nevoie de mai puţin de o oră şi 15 minute pentru a trece de Claire Liu, locul 73 WTA. Aceasta a eliminat-o vineri pe principala favorită, tunisianca Ons Jabeur, locul 2 mondial, după un meci epuizant, de trei seturi, 6-3, 4-6, 6-4.

Mertens, care are 26 de ani, va juca prima sa finală din acest sezon, împotriva franţuzoaicei Alize Cornet, locul 37 mondial. Aceasta a eliminat sâmbătă o adversară mai bine cotată, rusoaica Veronika Kudermetova, locul 12 WTA, în două seturi, 6-4, 6-3.

Cornet, care are 32 de ani, va juca prima sa finală după cea din august 2021 de la Chicago. În actualul sezon, franţuzoaica a atins sferturile de finală la Australian Open, optimile la Wimbledon şi turul 3 la Roland Garros şi US Open. Ea a fost de asemenea în semifinale la Bad Homburg şi Cleveland.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Miracol în Cupa României! Echipa de liga a doua care va juca finala
Miracol în Cupa României! Echipa de liga a doua care va juca finala
Formaţia de ligă secundă Corvinul Hunedoara s-a calificat în premieră în finala Cupei României la fotbal, după ce a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 3-1 (1-1), miercuri seara, pe...
Surpriză în tenis. Românca principală favorită a fost eliminată în primul tur
Surpriză în tenis. Românca principală favorită a fost eliminată în primul tur
Perechea Monica Niculescu/Miyu Kato (România/Japonia), cap de serie numărul 1, a fost eliminată, miercuri, în primul tur al turneului de categorie WTA 250 de la Rouen. Românca şi colega sa...
#mertens, #cornet, #finala, #Monastir, #wta, #Africa, #feminin , #stiri tenis