China spune că este posibil să fi primit mesaje de la extratereștri: Captate de cel mai mare telescop radio din lume VIDEO

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 01:19
5639 citiri
China spune că este posibil să fi primit mesaje de la extratereștri: Captate de cel mai mare telescop radio din lume VIDEO
Telescopul Sky Eye din China a detectat semnale extraterestre FOTO: Live Science

Potrivit unui raport publicat marți, 14 iunie 2022, în Science and Tehnology Daily din China, astronomii de la Universitatea din Beijing au descoperit cu ajutorul telescopului ”Sky Eye” posibile semnale de la extratereștri.

Semnalele au fost detectate de radiotelescopul sferic FAST cu un diametru de 500 de metri, poreclit Tianyan (Ske Eye), cel mai mare din lume de acest tip, din regiunea Guizhou, China, potrivit Live Science.

Sky Eye a fost pus la lucru să scaneze spațiul adânc pentru a descoperi semnale radio, care ar putea indica viața extraterestră din 2019. Cercetând datele captate în 2020, cercetătorii au spus că au observat două semnale radio suspecte.

Apoi, în 2022, o observație făcută asupra exoplanetelor cunoscute a descoperit un alt semnal radio ciudat în bandă îngustă.

NASA, anunț surpriză despre aparițiile OZN misterioase: ”Puțini știu ca noi, ce se întâmplă pe cerul nostru” VIDEO

Deoarece semnalele sunt unde radio de bandă îngustă utilizate de obicei doar de aeronavele umane și sateliți, ele ar fi putut fi produse prin tehnologie extraterestră. Cu toate astea, oamenii de știință spun că descoperirile lor sunt preliminarii și ar trebui luate cu prudență până când analiza este completă.

”Acestea sunt câteva semnale electromagnetice în bandă îngustă, diferite de cele din trecut, iar echipa lucrează în prezent la investigații suplimentare. Posibilitatea ca semnalul suspect să fie un fel de interferență radio este, de asemenea, foarte mare și trebuie confirmată și exclusă în continuare. Acesta poate fi un proces lung”, a spus Zhang Tongjie de la Universitatea Beijing.

Roverul NASA are probleme pe Marte: Tovarăș ciudat și neașteptat de călătorie FOTO VIDEO

Astronomii chinezi sunt dornici să excludă interferențle radio, deoarece acestea i-au abătut pe oamenii de știință care vânează extratereștri în trecutul recent.

Tonjie a adăugat că echipa sa intenționează să facă obervații repetate ale semnalelor ciudate detectate, pentru a exclude orice interferență radio și pentru a obține cât mai multe informații despre acestea.

”Așteptăm cu nerăbdare ca telescopul FAST să fie primul care a descoperit și care să confirme existența civilizațiilor extraterestre”, a spus expertul.

#mesaj extraterestru spatiu, #semnale extraterestre detectate spatiu, #semnal extraterestru, #semnal extraterestru captat Pamant , #fenomen