Astronomii vorbesc despre extratereștri: Cum ar putea transmite civilizațiile inteligente VIDEO

Vineri, 08 Iulie 2022, ora 01:30
5657 citiri
Astronomii vorbesc despre extratereștri: Cum ar putea transmite civilizațiile inteligente VIDEO
Extratereștrii pot trimite mesaje cuantice spre Pământ FOTO: Unexplained

Oamenii de știință de la Universitatea Edinburgh din Scoția, care au realizat un studiu publicat în revista Physical Review D pe 28 iunie 2022, afirmă că extratereștrii ar putea folosi o tehnologie avansată pentru a trimite mesaje cuantice spre Pământ.

Cercetarea dezvăluie faptul că semnalele cuantice ar putea călători pe distanțe interstelare, lucru de care ar profita civilizațiile inteligente din spațiu pentru a comunica, potrivit Phys.

Particulele de lumină sau fotonii, ar putea fi transmise pe distanțe uriașe, interstelare, fără a-și pierde natura cuantică, afirmă fizicienii Arjun Berera și Jaime Calderon-Figueroa, în studiul lor.

Tehnologie uluitoare dezvoltată în China: Sistemul totalitar poate citi mințile oamenilor VIDEO

Oamenii de știință dezvoltă în prezent o comunicare cuantică pe Pământ, o tehnologie care utilizează particulele cuantice pentru a trimite informații la distanțe lungi și care are potențialul de a fi mai sigură decât transmisia standard sau clasică.

Extratereștrii inteligenți, dacă sunt acolo în spațiu, ar putea să fi adoptat deja comunicarea cuantică, care în prezent este doar în faze de început pe Pământ, spune Arjun Berera.

Un obstacol major în calea comunicării cuantice este decoerența, un fenomen în care o particulă cuantică își pierde proprietățile, pe măsură ce interacționează cu mediul înconjurător.

Meta lui Zuckerberg ”poate spăla pe creier” toată lumea, susține un expert: Pericol major pentru omenire, ca bomba atomică VIDEO

”Stările cuantice, pe care le considerați în general foarte delicate, dacă există vreun fel de interacțiune externă, atunci ele se pot distruge”, a spus Berera.

Deoarece densitatea medie a materiei din spațiu este mult mai mică decât pe Pământ, se poate aștepta ca particulele cuantice să călătorească mai departe, înainte de a ceda fenomenului de decorență.

Fizicienii de la Universitatea Edinburgh au calculat cât de departe ar putea călători lumina – în special razele X – nevătămată, prin spațiul interstelar. Ei au aflat că fotonii cu raze X ar putea traversa Calea Lactee, galaxia noastră, putând călători pe distante de sute de mii de ani-lumină și chiar mai mult.

Pe baza acestor constatări, astronomii au luat în considerare strategii de căutare a dispeceratelor cuantice ale extratereștrilor, în speranța că vor putea detecta vreun mesaj din spațiu de la civilizațiile inteligente.

#mesaje extraterestri Terra, #mesaje extraterestre NASA, #extraterestri, #extraterestri Pamant, #extraterestri sistem solar , #fenomen