Meseriașul care se scuză față de colegii de breaslă pentru o lucrare la care a cerut 10.000 de lei: "Cred că am stricat prețul pieței"

Joi, 02 Februarie 2023, ora 22:49
13001 citiri
Meseriașul care se scuză față de colegii de breaslă pentru o lucrare la care a cerut 10.000 de lei: "Cred că am stricat prețul pieței"
Meseriași într-un apartament FOTO captură YouTube

Unii români au amânat lucrările de renovare din locuințe În ultima perioadă din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții, dar și a celor percepute pentru manoperă.

Un meseriaș a relatat cum a evaluat o lucrare și a ajuns să-i ceară unei cliente 10.000 de lei, scuzându-se față de colegii de breaslă că ar fi stricat prețul pieței, după cum a scris pe Facebook.

"De curând am vizionat un apartament la care doamna mi-a cerut pentru început să-i fac un preț pentru a-i renova bucătăria și baia.

Pentru baie aveam de decopertat, refăcută și schimbarea locației pentru a-și face dus în loc de cadă, plus clasicele gresie faianță cu modele diferite.

Bucătărie- instalație sanitară și electrică refăcută, spart un perete zidit, o nișă plus faianță și gresie, decopertat și pusă alta nouă.

Nu dau mai multe fițe ce avea doamna, că este irelevant.

I-am spus doamnei 10.000 ron, după ce am văzut și dacă mai sunt modificări și lucruri în plus, vedem. M-am gândit că este destul de decent! Și mi-a spus că este foarte mult!

Mă apuc de croitorie, se câștigă mai bine, sau curier de mâncare! Nu mă înjurați, dar cred că am stricat prețul pieței cu așa preț!", a scris acesta pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

"Fără 3.000 de euro nici nu găsește"

În comentarii, părerile sunt împărțite. Unii cred că prețul cerut este corect, alții, că este prea mic.

"Fără 3000 de euro nici nu găsește. Pote necalificați. Păai vrea și fițe si figuri pe 3.000 lei?"

"Doamna care a refuzat că ”este prea scump” va posta în curând că au fugit ”meseriașii” cu banii sau au efectuat lucrări de mântuială."

"Mie îmi veni întreținerea pe decembrie la două camere 1200 lei. Să-și facă singuri, să înghită praf la o lucrare ca asta, cât n-au înghițit toată viața lor!"

"Păi nici nu se merită să te duci la lucrări din astea că mai mult pierzi timp aiurea. Dacă mai ai om de plătit, benzină, scule și etc chiar nu se merită."

"Tu ești unul din ăia care se duce și pe 5000 lei numai să plece de acasă."

"Toți vor gratis"

"Un preț decent, chiar foarte decent. Nu-i convine să o facă ea. Să aducă "DOREI", iar la final sau după puțin timp va plăti dublu. Stai liniștit, că de muncă și de oase rupte vei găsi tot timpul, dacă ești serios."

"Toți vor gratis și dacă se poate deloc. Ei profită că pe timp de iarnă unii meseriași nu au de muncă, dar vine vara și cu siguranță prețurile vor fi duble."

"Meseriașilor, voi faceți devize așa "la vedere"? Baia de bloc maxim 4 mp. Decopertat 10 mp faianță+ 4 mp gresie x 30 lei/ mp = 420 lei, demontat cadă și evacuat = 500 lei, evacuat moloz la container/mașînă = 500 lei, repoziționat alimentare ac+ar și scurgere 500 lei, montat rigolă duș 500 lei, hidroizolare zona duș 500 lei, placare gresie-faianță 14 mp x 120 lei/mp = 1680 lei.

Nu ai spus despre obiectele sanitare (chiveta, vas WC) cam 150 lei/buc . Nu ai spus dacă schimbă și ușa (300 lei). Deci baia ieșea pe la 5200 lei maxim. La bucătărie sigur ieșea cam la fel, îi oferi un discount, că îi arăți că lași de la tine, și în final 10000 de lei, adică 2000 de euro pentru meseriașîi care au lucrat afară, este un preț ok. Iar cine face lucrarea în 40 de zile."

"Contează foarte mult în cât timp o faci tu și dacă mai și alte lucrări. Eu zic că meseriasul are cam o săptămâna jumătate de muncă și mai ia un necalificat 2-3 zile. Dacă mai ai altceva de muncă, ai cerut bine. Dacă nu mai ai de muncă și stai și spargi semințe ai cam exagerat."

"Nici cu materiale tale nu poate costă atît de mult"

"Nici cu materiale tale nu poate costa atât de mult. Este o baie de bloc, nu dintr-o vilă de lux . Pentru o lucrare de o săptămână, vrei să trăiești până la Paște. Dacă găsești proști!"

"La mine o baie pleacă de la 5000 de euro în sus, fără sanitare faianță și gresie. Dar în Italia, nu în România, și prețul la materiale e mai mic în Italia ca în România."

"În banii ăștia îi făceam decât baia! Despre ce vorbim! Dacă vroia, bine, dacă nu, La revedere! Cu tot cu fițele ei!"

#meserias, #pret, #lucrare, #client, #scuze, #breasla, #pretul pietei, #stricat , #renovare