Messi, în fața unei borne istorice în cariera sa. Ce record poate atinge fotbalistul argentinian

Joi, 23 Martie 2023, ora 10:54
1593 citiri
Messi, în fața unei borne istorice în cariera sa. Ce record poate atinge fotbalistul argentinian
Messi poate atinge un record istoric FOTO facebook

Superstarul argentinian Lionel Messi mai are nevoie de o singură reuşită pentru a atinge bariera de 800 de goluri în cariera sa de fotbalist profesionist, performanţă pe care va avea ocazia să o realizeze joi seară, în primul meci al selecţionatei Argentinei după ce a devenit campioană mondială.

Naţionala Albiceleste va înfrunta modesta echipă a statului Panama, pe stadionul Monumental din Buenos Aires, o ocazie pentru fanii argentinieni să-i sărbătorească pe eroii din Qatar, care au adus al treilea titlu mondial ţării lor, în luna decembrie.

Peste 80.000 de fani vor fi prezenţi în tribunele la partida cu Panama, la care Messi va bifa cea de-a 173-a sa selecţie. El a marcat până acum 98 de goluri în tricoul naţionalei Argentinei, celelalte fiind reuşite la nivel de club: 672 pentru FC Barcelona, în 778 de meciuri, şi 29 pentru Paris Saint-Germain, actuala sa echipă, în 65 de partide.

O dublă în faţa panamezilor i-ar oferi, aşadar, ocazia lui Messi să atingă borna de 100 de goluri sub culorile selecţionatei Argentinei şi să-şi consolideze poziţia de golgheter all-time al ţării sale.

Cel mai bun marcator din fotbalul internaţional rămâne însă marele rival al lui Messi, portughezul Cristiano Ronaldo, cu un total de 828 de goluri (118 pentru echipa naţională, un record absolut, şi 710 la nivel de club).

În vârstă de 35 de ani, Lionel Messi este singurul fotbalist din istorie recompensat de şapte ori cu Balonul de Aur. În palmaresul său impresionant figurează, între altele, 11 titluri naţionale, patru trofee ale Ligii Campionilor, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor şi trei Supercupe Europene.

#messi, #record istoric, #Argentina, #goluri, #800 reusite , #stiri fotbal