Decizia luată de Messi, după ce PSG i-a pus o nouă ofertă pe masă

Joi, 16 Februarie 2023, ora 14:56
4681 citiri
Decizia luată de Messi, după ce PSG i-a pus o nouă ofertă pe masă
Lionel Messi a refuzat prima ofertă de la PSG FOTO facebook

Superstarul argentinian Lionel Messi a refuzat prima propunere de prelungire a contractului său cu echipa de fotbal Paris Saint-Germain, campioana en titre a Franţei, anunţă presa sportivă din această ţară.

Potrivit L'Equipe, tatăl fotbalistului, Jorge Messi, care reprezintă interesele fiului său, nu a fost de acord cu oferta făcută de oficialii clubului parizian, "care corespunde opţiunii ce figurează în contractul semnat în 2021, dar revizuită din cauza constrângerilor financiare care apasă astăzi asupra clubului parizian".

Cele două părţi s-au pus de acord să se întâlnească din nou cât mai curând posibil, "însă uşile deschise pentru o prelungire (a contractului) se închid treptat".

"Discuţiile purtate în toamnă cu Luis Campos şi Nasser Al-Khelaifi au decurs bine, dar poziţiile nu au fost complet aliniate şi, pe măsură ce săptămânile treceau, poziţiile păreau să se distanţeze", scrie L'Equipe, adăugând că "PSG a avut senzaţia că interlocutorul său încearcă să tragă de timp".

Anturajul jucătorului a profitat de acest timp pentru a explora şi alte piste. Dacă o întoarcere la FC Barcelona a fost avută în vedere, Messi ar fi acum tentat o experienţă în Major League Soccer, mai precis la Inter Miami.

După ce a câştigat totul la nivel de club şi cu selecţionata ţării sale, septuplul câştigător al Balonului de Aur "se lasă puţin câte puţin convins că viitorul său nu mai este probabil la Paris".

Proaspătul campion mondial a avut încă din vara trecută dubii în privinţa continuităţii sale alături de echipa 'Rouge et Bleu', pentru că nu înţelege cum un club precum PSG "ar putea revendica un proiect dedicat exclusiv lui Kylian Mbappe, oricât de strălucitor ar fi tânărul său coechipier''.

Un alt impediment în calea prelungirii contractului argentinianului ar putea fi dorinţa oficialilor lui PSG de a renunţa cu orice preţ la brazilianul Neymar, bun prieten cu Messi, în condiţiile în care şi-a propus să câştige Liga Campionilor.

Sunt, aşadar, mai multe elemente care îl împing pe Lionel Messi să ia în considerare o nouă aventură departe de capitala Franţei. La aceasta se adaugă rezultatele dezamăgitoare şi atmosfera din vestiar care s-a deteriorat de la reluarea sezonului după Cupa Mondială. "O situaţie care nu îi este deloc pe plac", conchide L'Equipe.

Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
Motivul pentru care cea mai experimentată tenismenă refuză să joace pentru România
În vârstă de 36 de ani, Monica Niculescu este cea mai experimentată jucătoare de tenis din România, având aproape 20 de sezoane în circuitul WTA. În ultima perioadă, ea s-a axat pe...
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Cine a marcat un gol fabulos pentru Argentina, în absența lui Messi VIDEO
Fără Lionel Messi, accidentat, Argentina a învins Costa Rica, scor 3-1, într-un meci amical disputat, marţi, la Los Angeles. Argentina s-a impus graţie unui gol superb marcat de Angel Di...
#messi, #oferta, #psg, #refuz, #prelungire contract, #negoicieri , #stiri fotbal