Artistii care au mutat Bucurestiul in Ungaria si dulcea razbunare

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 18:05
5470 citiri
Artistii care au mutat Bucurestiul in Ungaria si dulcea razbunare

Dupa ani de zile de stat cu sufletul la gura la concertele din Bucuresti, asteptand ca un artist (eventual eroul tau din copilarie) sa scape un "Hello Budapest!", duminica trecuta la Sonisphere am gustat dulcea razbunare.

Razbunarea a venit dupa ce James Hetfield a scapat in prealabil sambata bomba cu "b" mare: "Totul depinde de voi, Budapesta", a rasunat din boxele de la Romexpo. "Aici e Bucuresti!" a venit prompt raspunsul din partea publicului (deveit un reflex), insa deja atmosfera se stricase. Nici macar faptul ca James a repetat "Bucharest" de 20 de ori pana la sfarsitul concertului n-a mai slavat situatia.

Duminica, la concertul Anathema (care a fost cred si cel mai reusit si "onest"), Vincent Cavanagh ne-a razbunat: "Hello Bucharest...not Budapest, ok James? Don't listen to him anyway, Americans are stupid!" ("Salut Bucuresti...nu Budapesta, ok James? Nu-l ascultati oricum, americanii sunt prosti!". Bwahahaha.

Oricum confuzia Bucuresti-Budapesta s-a lipit de festivalul din weekendul trecut ca marca de scrisoare. Manowar au incercat sa-si spele pacatul (da, si ei au comis-o) de data trecuta cand au fost in Romania. "Buna seara Bucuresti! Am spus Bucuresti, nu Budapesta, OK?", a spus De Maio, la un moment dat. De ce trebuia sa ne aduci aminte?

Se pare insa ca exista si o explicatie "stiintifica" pentru rateurile de geografie. Bucuresti-Budapesta se afla pe locul 5 in topul destinatiilor de calatorie confundate de turisti pentru ca au nume asemanatoare.

Bucuresti - Budapesta, pe locul 5 in topul confuziilor

Si atunci de ce nu confunda cineva si Budapesta cu Bucurestiul? Ei, se pare ca s-a intamplat si minunea asta. Kaiser Chiefs si-au incurajat in 2008 spectatorii cu un candid: "That's a nice one, BUCHAREST"("Asta a fost buna, Bucuresti").

Panica si stupoare printre spectatorii unguri, hohote de ras printre spectatorii romani care se aflau la Budapesta. Blogurile au vuit in sus si in jos de exclamatia "Am fost razbunaaaati"!

Mica recapitulare: de unde vine frustrarea romanului cu Bucuresti-Budapesta? Sa ne amintim...am auzit "Hello Budapest" la concertul din '90 al lui Michael Jackson, in 1995 la Iron Maiden, la Morcheeba in 2007, la Lenny Kravitz in 2008, la Whitesnake in 2008 (pe jumatate) si la Manowar in 2008.

BONUS: Cantareata germana Sandra a facut front separat si ne-a salutat cu "Buna seara, Moscova!".

Eu zic ca daca o tine tot asa Bucurestiul o sa ajunga sa fie cunoscut drept "Budapesta gresita".

Citește și:
Întâlnire în format restrâns a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare
Întâlnire în format restrâns a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare
Conducerea PNL i-a convocat, duminică, în şedinţă informală, pe liderii filialelor partidului pentru a discuta poziţia politică şi priorităţile parlamentare la început de an, au...
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
De ce este exclusă aderarea la Schengen în prima parte a anului 2023 și ce șanse avem în a doua parte. Calendarul evenimentelor care pot influența situația și miza Austriei
În cea mai recentă reuniune a Consiliului Justiţiei şi Afaceri Interne al Uniunii Europene, cel care votează extinderea Spațiului Schengen, nu s-a discutat oficial despre aderarea României....