Artistii care au mutat Bucurestiul in Ungaria si dulcea razbunare

Sambata, 03 Iulie 2010, ora 18:05
5724 citiri
Artistii care au mutat Bucurestiul in Ungaria si dulcea razbunare

Dupa ani de zile de stat cu sufletul la gura la concertele din Bucuresti, asteptand ca un artist (eventual eroul tau din copilarie) sa scape un "Hello Budapest!", duminica trecuta la Sonisphere am gustat dulcea razbunare.

Razbunarea a venit dupa ce James Hetfield a scapat in prealabil sambata bomba cu "b" mare: "Totul depinde de voi, Budapesta", a rasunat din boxele de la Romexpo. "Aici e Bucuresti!" a venit prompt raspunsul din partea publicului (deveit un reflex), insa deja atmosfera se stricase. Nici macar faptul ca James a repetat "Bucharest" de 20 de ori pana la sfarsitul concertului n-a mai slavat situatia.

Duminica, la concertul Anathema (care a fost cred si cel mai reusit si "onest"), Vincent Cavanagh ne-a razbunat: "Hello Bucharest...not Budapest, ok James? Don't listen to him anyway, Americans are stupid!" ("Salut Bucuresti...nu Budapesta, ok James? Nu-l ascultati oricum, americanii sunt prosti!". Bwahahaha.

Oricum confuzia Bucuresti-Budapesta s-a lipit de festivalul din weekendul trecut ca marca de scrisoare. Manowar au incercat sa-si spele pacatul (da, si ei au comis-o) de data trecuta cand au fost in Romania. "Buna seara Bucuresti! Am spus Bucuresti, nu Budapesta, OK?", a spus De Maio, la un moment dat. De ce trebuia sa ne aduci aminte?

Se pare insa ca exista si o explicatie "stiintifica" pentru rateurile de geografie. Bucuresti-Budapesta se afla pe locul 5 in topul destinatiilor de calatorie confundate de turisti pentru ca au nume asemanatoare.

Bucuresti - Budapesta, pe locul 5 in topul confuziilor

Si atunci de ce nu confunda cineva si Budapesta cu Bucurestiul? Ei, se pare ca s-a intamplat si minunea asta. Kaiser Chiefs si-au incurajat in 2008 spectatorii cu un candid: "That's a nice one, BUCHAREST"("Asta a fost buna, Bucuresti").

Panica si stupoare printre spectatorii unguri, hohote de ras printre spectatorii romani care se aflau la Budapesta. Blogurile au vuit in sus si in jos de exclamatia "Am fost razbunaaaati"!

Mica recapitulare: de unde vine frustrarea romanului cu Bucuresti-Budapesta? Sa ne amintim...am auzit "Hello Budapest" la concertul din '90 al lui Michael Jackson, in 1995 la Iron Maiden, la Morcheeba in 2007, la Lenny Kravitz in 2008, la Whitesnake in 2008 (pe jumatate) si la Manowar in 2008.

BONUS: Cantareata germana Sandra a facut front separat si ne-a salutat cu "Buna seara, Moscova!".

Eu zic ca daca o tine tot asa Bucurestiul o sa ajunga sa fie cunoscut drept "Budapesta gresita".

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
#Metallica Bucuresti Budapesta Sonisphere, #confuzie James Bucuresti Budapesta, #Vincent James Bucuresti , #concerte
  1. Metoda prin care o insulă grecească încearcă să descurajeze turismul. „Îi debarcăm în apă / Haotic și frustrant”
  2. Care sunt principalele destinații de pe continent ale turiștilor europeni. Grecia, abia pe locul patru, dar prima la creşterea cheltuielilor
  3. Zilele ar putea fi mai lungi, iar Pământul mai plat, din cauza schimbărilor climatice. Și viteza internetului va fi afectată. Ce arată un studiu îngrijorător
  4. Orașele cu cea mai bună calitate a vieții, potrivite pentru traiul de zi cu zi. Capitalele europene care se află în topul clasamentului mondial
  5. Horoscop zilnic. Marți, 16 iulie. Zodia care trebuie să ofere mai multă atenție copiilor
  6. Bancul zilei: Ce sunt vegetarienii pentru Bulă
  7. 10 beneficii ale utilizării cărucioarelor pliabile în călătorii
  8. Experiență de coșmar la Costinești a unei vedete din România: ”Apar când stingi lumina sau dai drumul la apă. Doar în Africa le-am mai văzut...”
  9. Amenzi mari pentru turiștii români în Bulgaria. Trebuie să respecte o lege pe litoral chiar și fără vreun semn de avertizare
  10. Selly pretinde că nu știa de apariția lui Andrew Tate la Beach, Please!: ”Nu este treaba noastră”