Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor: Celulele oamenilor produc un gaz nociv cu efect de seră VIDEO

Miercuri, 16 Martie 2022, ora 05:23
5477 citiri
Descoperire surprinzătoare a cercetătorilor: Celulele oamenilor produc un gaz nociv cu efect de seră VIDEO
Celulele umane produc metan au descoperit cercetătorii FOTO: Leroy FC Press

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Heidelberg din Germania a făcut o descoperire cu totul ieșită din comun, în urma unui studiu publicat pe 9 martie 2022 în prestigioasă revistă Nature. Experții au descoperit că celule umane produc și metan, un compus nociv care are efect de seră.

Spre deosebire de ce se credea până acum, nu numai anumite bacterii formează metanul, ci toate organismele vii, inclusiv oamenii, potrivit Max Planck Institute.

Acest lucru clarifică unele mistere legate de sursele biologice de metan și aruncă o nouă lumină asupra propriului nostru metabolism.

Trebuie menționat faptul că metanul este un gaz cu efect de seră puternic, din care aproximativ 40% este eliberat din surse naturale. Acestea sunt în primul rând din zonele umede, lacurile, dezghețul permafrostului din regiunile polare, dar și agricultura.

Acest gaz este creat de microorganisme care produc metanul din descompunerea materialului organic în absența aerului, cel puțin așa se credea până acum.

Noile cercetări de la Universitatea Heidelberg, Germania, dezvăluie o imagine complet diferită, față de cunoștințele anterioare. Experții au descoperit cum se produce metanul în celulele organismelor vii și cât de răspândită este această abilitate.

”Acest studiu este o piatră de hotar pentru înțelegerea noastră a formării aerobe a metanului în natură”, a spus Frank Keppler de la Universitatea Heidelberg și autorul principal al studiului.

Colosul cât un munte descoperit sub Japonia: Structura uriașă din adâncuri VIDEO

Începutul descoperirii a fost făcut prin experimente cu bacteria Bacillus subtilus, urmărindu-se ipoteza formării metanului. În conformitate cu aceasta, în celulele majorității organismelor vii are loc o așa-numită reacție Fenton, în care se formează compuși cu oxigen extrem de reactiv.

”Este remarcabil că această sinteză a metanului condusă de reacția Fenton are loc în condiții normale de mediu. Acest lucru sugerează că aceste procese apar și în alte celule vii”, au spus cercetătorii.

NASA a desigilat o capsulă a timpului de pe Lună din 1972: ”Au stat cuibăriți împreună, ca niște păpuși rusești” VIDEO

Indiferent dacă sunt protozoare, ciuperci, plante, mamifere sau oameni, testele arată că toate ființele vii sunt capabile de sinteza metanului.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#metan efect sera, #metan pericol incalzirea globala, #celule, #celule organisme, #organisme vii, #oameni celule , #descoperire