Cod roșu de viscol în județul Cluj. Rafalele de vânt vor depăși 140 km/h. A fost transmis un mesaj prin RO-Alert

Miercuri, 18 Ianuarie 2023, ora 07:33
1819 citiri
Cod roșu de viscol în județul Cluj. Rafalele de vânt vor depăși 140 km/h. A fost transmis un mesaj prin RO-Alert
Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o avertizare cod roşu de viscol, pentru zona montană înaltă a judeţului Cluj FOTO Pixabay

Meteorologii au emis, miercuri dimineaţă, o avertizare cod roşu de viscol, pentru zona montană înaltă a judeţului Cluj.

Potrivit ANM, până la ora 09.00, în judeţul Cluj, zona de munte de peste 1800 m, se va semnala viscol puternic cu rafale ale vântului care vor depăşi la rafală 140 km/h, determinând scăderea vizibilităţii.

Ce asemenea, până la ora 11.00, este cod galben de vânt puternic în localităţile Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Roşia, Racoviţa, Sadu, Boiţa, dijn judeţul Sibiu.

Se vor semnala intensificări ale vântului, care vor depăşi la rafală 55...65 km/h

Până la ora 14.00, este în continuare în vigoare avertizarea cod roşu care vizează altitudinile de peste 1800 m în Carpaţii Meridionali.

În aceste zone, potrivit ANM, ”va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120...140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero”.

„A fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind avertizarea meteo COD ROŞU ce preconizează fenomene meteo extreme: viscol puternic cu rafale de peste 140km/h în zona de munte peste 1800m din judeţul Cluj, valabilă până la ora 09.00”, a transmis, miercuri dimineaţă, ISU Cluj.

#meteo, #cod rosu, #viscol, #Cluj , #vremea