O imagine spectaculoasă din Bucegi, în finala unui concurs de fotografie organizat de World Meteorological Organisation

Marti, 04 Octombrie 2022, ora 15:30
5795 citiri
O imagine spectaculoasă din Bucegi, în finala unui concurs de fotografie organizat de World Meteorological Organisation
Fotografia realizată de meteorologul Sergiu Olteanu, finalistă într-un concurs World Meteo Organisation FOTO Facebook/WMO

O fotografie realizată românul Sergiu Olteanu, meteorolog la stația meteo din Bucegi, a fost selectată în finala unui concurs organizat de World Meteorological Organisation.

În concurs au participat peste 1.500 de fotografii, iar în finală au ajuns doar 80.

Dintre cele 80 de fotografii, vor fi selectate doar 13 pentru a apărea în calendarul organizației din acest an. Câștigătorii vor fi desemnați și prin votul publicului.

”Faceți cunoștință cu finaliștii calendarului WMO 2023!

Acest an a fost cel mai mare și cel mai bun succes al nostru, cu peste 1 500 de intrări din toată lumea, și suntem uimiți de fotografiile uimitoare pe care le-am primit. Am primit fotografii din mai multe țări ca niciodată.

A fost o decizie foarte grea, dar am redus selecția la 80 de fotografii. Din punctul nostru de vedere, toate demonstrează frumusețea și puterea vremii noastre, nevoia de a ne proteja și conserva resursele de apă și impactul schimbărilor climatice și de mediu.

Acum avem nevoie de VOI să ne ajutați să alegem fotografiile câștigătoare, votând favoritele voastre aici pe Facebook, Instagram și/sau pe Flickr: https://bit.ly/3E3LzWk”, se arată într-o postare a WMO pe pagina oficială de Facebook.

Juriul WMO (care este format din fotografi, meteorologi, oameni de știință și experți în comunicare) va lua decizia finală asupra celor 13 fotografii în baza unei combinații de voturi, fler tehnic și artistic, precum și echilibrul geografic.

Puteți vedea fotografiile aici:

Fotografiile câștigătoare vor fi prezentate în calendarul WMO 2023 și vor fi prezentate pe canalele de social media și site-ul web ale WMO, prezentate în mod vizibil în festivitățile organizate de Ziua Meteorologică 2023, precum și în alte materiale de informare.

Organizația Națiunilor Unite prezintă în mod regulat aceste fotografii în produsele lor de comunicare, online și pe rețelele sociale.

Votarea începe astăzi și se va încheia pe 25 octombrie, a precizat sursa citată.

Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
Alerte de vreme rea. Se anunță ploi în aproape toată țara
ANM anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, 24 aprilie, dar şi precipitaţii mixte la munte. De asemenea, meteorologii au emis un cod galben de precipitaţii...
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Prințul Louis a împlinit 6 ani. De ziua lui, Kate și William l-au prezentat lumii pe rețelele sociale FOTO
Este sărbătoare în familia regală a Marii Britanii. Prințul Louis, fiul Prințului și Prințesei de Wales, a împlinit marți, 23 aprilie 2024, vârsta de 6 ani. Deși s-a crezut că...
#meteo, #fotografie, #bucegi, #calendar, #munte , #meteo
Comentarii