Cum va fi vremea la final de săptămână. Sunt anunțate ninsori în București

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 07:59
4965 citiri
Cum va fi vremea la final de săptămână. Sunt anunțate ninsori în București
Ninsori la București la început de februarie FOTO Unsplash

Vineri, 3 februarie 2023, temperaturile se vor menține peste cele normale pentru această perioadă din an, mai ales în sudul țării.

În restul teritoriului, vremea va fi mai rece comparativ cu ziua precedentă.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru vineri, 3 februarie 2023. Potrivit meteorologilor, vremea o să se răcească în aproape toată țara față de ziua precedentă, mai puțin în sudul teritoriului.

Cerul se va menține înnorat pe tot parcursul zilei și vor exista precipitații de scurtă durată, sub formă de ninsoare în centru, nord și la munte. Ninsoarea se va extinde în întreg teritoriul pe timpul nopții, iar în cantitățile de apă vor fi mai însemnate (15 - 20 l/mp) în vest.

În Carpații Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în Dealurile de Vest se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În plus, se vor semnala condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte unde va viscoli zăpada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 6 grade Celsius, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -8 și 2 grade Celsius. Cele mai ridicate valori termice se vor înregistra în Muntenia și Oltenia, unde se vor înregistra 8 - 9 grade Celsius.

Vineri, 3 februarie 2023, vremea o să se mențină rece și se vor înregistra precipitații de scurtă durată pe timpul zilei, în București. De asemenea, spre sfârșitul nopții va ninge, iar vântul va sufla slab și moderat, potrivit a1.ro

Temperatura maximă se va încadra între 6 și 8 grade Celsius, iar valorile minime vor fi cuprinse între -4 și -2 grade Celsius.

Prognoza meteo vineri, 3 februarie 2023, în principalele orașe din țară

Iată care sunt temperaturile maxime de vineri, 3 februarie 2023 în principalele orașe ale țării:

Timișoara: 5 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 78%, Vânt: 16 km/h

Oradea: 3 grade Celsius, Precipitații: 100%, Umiditate: 78%, Vânt: 27 km/h

Baia Mare: 1 grade Celsius, Precipitații: 90%, Umiditate: 87%, Vânt: 10 km/h

Cluj Napoca: 2 grade Celsius, Precipitații: 20%, Umiditate: 72%, Vânt: 14 km/h

Citește și:
Se strică din nou vremea. Frig și ploi în următoarele două săptămâni
Se strică din nou vremea. Frig și ploi în următoarele două săptămâni
Meteorologii estimează că, în următoare două săptămâni, temperaturile vor fi uşor mai scăzute faţă de cele normale pentru această perioadă în regiunile intracarpatice şi apropiate...
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii ne spun când vom avea nevoie de umbrele
Cum va fi vremea de Paște. Meteorologii ne spun când vom avea nevoie de umbrele
Paștele ortodox pică anul acesta pe 16 aprilie, iar cu o săptămână înainte, cel romano-catolic. Toată lumea se întreabă cum va fi vremea, iar meteorologii au întocmit deja o prognoză...
#meteo, #meteo weekend, #ninsoare Bucuresti, #viscol , #meteo