Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Fenomen neobișnuit în plină zi: Explozie uriașă în atmosferă de 1.800 de tone TNT VIDEO

Miercuri, 13 Iulie 2022, ora 01:19
11213 citiri
Fenomen neobișnuit în plină zi: Explozie uriașă în atmosferă de 1.800 de tone TNT VIDEO
Un meteorit a lovit Pământul, în Noua Zeelandă FOTO: Conversation

Un fenomen cu totul neobișnuit s-a petrecut în timpul zilei deasupra Noii Zeelande, o explozie uriașă care a luminat cerul, cu o putere de 1.800 de tone TNT, declanșând și un boom sonor semnificativ. Martorii, care au văzut meteoritul arzând în atmosfera Pământului, l-a descris ca ”o minge de foc gigantică strălucitoare”.

În general, meteoriții lovesc Noua Zeelandă de 3 sau 4 ori pe an, dar corpul spațial ce a explodat săptămâna trecută a fost unul ieșit din comun, deoarece el fost observat în timpul zilei și nu noaptea, potrivit Conversation.

Meteoritul a avut puterea de 1.800 de tone TNT și a fost înregistrat de către sateliții americani de observații. El a declanșat un boom sonor impresionant în toate părțile sudice ale Insulei Nordului din Noua Zeelandă.

Descoperirea ce dă fiori întregii lumi: Noi pandemii ar putea fi declanșate de ceva necunoscut, găsit în China

Mingea de foc a fost cauzată cel mai probabil de un meteorit care a avut câțiva metri în lățime și care a traversat atmosfera cu o viteză mare, apreciază astronomii. El s-a încadrat în procentul de 20% al corpurilor venite din spațiu și care lovesc Pământul, dar care au o forță mai mare de 1.000 de tone TNT.

Explozia meteoritului a produs o undă de șoc suficient de puternică pentru a captată de GeoNet, o rețea de seismografe de cutremure. În plus, strălucirea sa a fost captată de sateliții globali care urmăresc fulgerele.

Martori oculari au descris meteoritul ca ”o minge de foc uriașă portocalie strălucitoare” și ca un fulger care a lăsat ”o dâră de fum, ce a rămas multe minute în jur”.

Descoperire extraordinară, ce arată că nu suntem singuri în univers: Blocuri de viață găsite în Calea Lactee VIDEO

În general, Pământul este lovit de meteoriți care vin în special din Centura de asteroizi. Aceștia variază de la cei mai mici, vizibili doar la microscop până la cei gigantici, cur ar fi meteoritul de aproximativ 10 kilometri în lățime care a declanșat dispariția dinozaurilor, din urmă cu 65 de milioane de ani.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#meteorit cazut pamant, #meteoriti Pamant, #video meteorit intrare atmosfera, #Noua Zeelanda , #fenomen