”Frumusețea neagră” descoperită în Sahara: Misteriosul obiect extraterestru, unicat pe Pământ VIDEO

Joi, 14 Iulie 2022, ora 02:23
9286 citiri
”Frumusețea neagră” descoperită în Sahara: Misteriosul obiect extraterestru, unicat pe Pământ VIDEO
Meteoritul provenit de pe Marte este unicat pe Pământ FOTO: NASA

Un misterios obiect extraterestru denumit ”Frumusețea neagră” a fost descoperit în deșertul Sahara de Vest de către oamenii de știință. Acum, după un studiu efectuat de către experții de la Universitatea Curtin din Perth, Australia, s-a dovedit că meteoritul provenea dintr-un crater de pe Marte, el fiind aruncat de acolo în urmă cu 5-10 milioane de ani.

Cercetătorii, care au folosit inteligența artificială, au reușit să descopere locația exactă a originii meteoritului de pe planeta roșie, o rocă care este singurul eșantion marțian brecciat disponibil pe Pământ, potrivit Daily Mail.

”Black Beauty”, care cântărește doar 320 de grame, a condus la crearea unei noi clase de meteoriți, atunci când a fost descoperit în 2011 în deșertul Sahara din Africa. El conține mai multe fragmente unghiulare din mai multe tipuri de rocă, cimentate împreună, spun cercetătorii.

Acest lucru îl face diferit de toți ceilalți meteoriți de pe Marte care conțin tipuri de roci unice, ce au căzut pe Pământ, de-a lungul vremii. De asemenea, acest meteorit este faimos și datorită faptului că deține cea mai mare cantitate de apă dintre toți meteoriții marțieni descoperiți pe planeta noastră.

Fenomen neobișnuit în plină zi: Explozie uriașă în atmosferă de 1.800 de tone TNT VIDEO

”Pentru prima dată, cunoaștem contextul geologic al singurului eșantion marțian brecciat disponibil pe Pământ, cu 10 ani înainte ca misiunea NASA MARS Sample Return să trimită înapoi mostre colectate de roverul Perseverence, care explorează în prezent craterul Jezero”, a spus dr. Anthony Lagain de la Universitatea Curtin din Perth, Australia și autor al studiului.

Roca din meteoritul de pe Marte care a fost descoperit în Sahara provine de la impactul unui asteroid care a lovit planeta roșie, acum 5-10 milioane de ani, se arată în studiu.

Cercetătorii au folosit inteligență artificială pentru a analiza mii de imagini planetare de înaltă rezoluție de pe Marte, pentru a identifica locația exactă a celui mai important meteorit venit de acolo pe Pământ și denumit NWA 7034.

Descoperire extraordinară, ce arată că nu suntem singuri în univers: Blocuri de viață găsite în Calea Lactee VIDEO

”Frumusețea neagră” a fost aruncată de pe Marte când un asteroid a lovit suprafața planetei roșii și a creat craterul Karratha. În anul 2013, meteoritul NWA 7034 a fost datat, descoperindu-se că are o vechime de 2,1 miliarde de ani, al doilea cel mai vechi meteorit marțian căzut pe Pământ după NWA 7533.

Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Ciolacu anunță semnarea unui acord cu următoarea Comisie Europeană pentru asumarea deficitului de 3%. „Asta arată că nimeni nu vrea majorarea vreunui impozit”
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat marți, 16 iulie, că România va semna cu următoarea Comisie Europeană un acord astfel încât într-o perioadă de şapte ani să ajungă la deficitul de 3%...
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Marcel Ciolacu, ironic cu anunțurile făcute de viitorii „prezidențiabili” la Washington. „Mă abțin cu greu, închipuirea performanţei”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 iulie, că nu are o problemă ca preşedintele Klaus Iohannis să fie premier după alegerile din toamnă, singura problemă fiind că ”trebuie să...
#meteorit Marte unic , #descoperire
  1. Metoda prin care o insulă grecească încearcă să descurajeze turismul. „Îi debarcăm în apă / Haotic și frustrant”
  2. Care sunt principalele destinații de pe continent ale turiștilor europeni. Grecia, abia pe locul patru, dar prima la creşterea cheltuielilor
  3. Zilele ar putea fi mai lungi, iar Pământul mai plat, din cauza schimbărilor climatice. Și viteza internetului va fi afectată. Ce arată un studiu îngrijorător
  4. Orașele cu cea mai bună calitate a vieții, potrivite pentru traiul de zi cu zi. Capitalele europene care se află în topul clasamentului mondial
  5. Horoscop zilnic. Marți, 16 iulie. Zodia care trebuie să ofere mai multă atenție copiilor
  6. Bancul zilei: Ce sunt vegetarienii pentru Bulă
  7. 10 beneficii ale utilizării cărucioarelor pliabile în călătorii
  8. Experiență de coșmar la Costinești a unei vedete din România: ”Apar când stingi lumina sau dai drumul la apă. Doar în Africa le-am mai văzut...”
  9. Amenzi mari pentru turiștii români în Bulgaria. Trebuie să respecte o lege pe litoral chiar și fără vreun semn de avertizare
  10. Selly pretinde că nu știa de apariția lui Andrew Tate la Beach, Please!: ”Nu este treaba noastră”