Obiecte extraterestre nemaivăzute pe Pământ descoperite în Rusia: Cum au ajuns acolo VIDEO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 02:00
8598 citiri
Obiecte extraterestre nemaivăzute pe Pământ descoperite în Rusia: Cum au ajuns acolo VIDEO
Cristale nemaivăzute pe Pământ descoperite într-un meteorit FOTO: Science Alert

O echipă de oameni de știință de la Universitățile din Celiabinsk, Darmstadt și Kyungpook, care a publicat un nou studiu în revista The European Physical Journal Plus pe 7 mai 2022, a descoperit tipuri de cristale nemaivăzute până acum pe Pământ, în rămășițele meteoritului căzut în Rusia în 2013.

În urmă cu mai bine de 9 ani, pe 15 februarie 2013, un asteroid cu o lățime de aproximativ 18 metri și o masă de circa 11.000 de tone metrice a intrat în atmosfera Pământului cu o viteză de 66.950 de kilometri pe oră, explodând deasupra orașului Celiabinsk din sudul Rusiei, potrivit Science Alert.

Din fericire, asteroidul a explodat la aproximativ 23,3 kilometri distanță de solul din Celiabinsk, împrăștiind în regiune o mulțime de meteoriți minusculi și evitând o coliziune cu suprafața planetei noastre, ceea ce ar fi dus la o adevărată catastrofă.

Lovitură primită de Putin dezvăluită de SUA: Pierderile Rusiei de 4 ori mai mari decât are armata Germaniei astfel de arme VIDEO

Experții din acea vreme, care au descris evenimentul, au spus că el reprezintă un semnal de alarmă major cu privire la pericolele pe care le prezintă asteroizii pentru Pământ. Explozia meteoritului de la Celiabinsk a fost cea mai mare de acest gen, care a avut loc în atmosfera planetei noastre, de la evenimentul de la Tunguska (tot din Rusia) din anul 1908.

Atunci, meteoritul care a lovit Pământul a avut o forță de 30 de ori mai mare decât bomba atomică de la Hiroshima, conform NASA.

Acum într-un nou studiu efectuat de o echipă de oameni de știință din Rusia, Statele Unite, Germania și Coreea de Sud, a analizat câteva fragmente minuscule din roca spațială care au rămas în urma exploziei meteoritului de la Celiabisnk din 2013.

Secrete descifrate despre piramidele din Egipt: Cum au fost construite și cine le-a ridicat VIDEO

Cercetătorii, care au descoperit atunci resturi ale meteoritului, au studiat compoziția acestora și au gsăit noi tipuri de cristale neamaivăzute până acum pe Pământ. Analiza arată că fragmentele conțineau straturi de grafit, o formă de carbon formată din atomi suprapuși.

Echipa bănuiește că aceste cristale descoperite s-au format în condiții speciale de temperatură și presiune înalte, create de destrămarea meteoritului, deși mecanismul este încă neclar.

#meteorit Rusia, #meteorit Celiabinsk, #meteorit Cerbakul Rusia, #meteorit cazut pamant, #asteroid Pamant , #descoperire