Comisie guvernamentala pentru metroul din Drumul Taberei

Miercuri, 17 Decembrie 2008, ora 16:58
1688 citiri
Comisie guvernamentala pentru metroul din Drumul Taberei

In ultima sedinta de guvern, cabinetul Tariceanu a decis, miercuri, constituirea unei comisii care sa efectueze cercetarea prealabila in vederea declararii utilitatii publice pentru lucrarea de interes national "Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, Tronsonul Drumul Taberei - Universitate".

Comisia va fi formata din 10 membri si va fi condusa de Horia Ion Irimia, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, anunta un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Ceilalti membri ai Comisiei sunt: Mariana Ionita, director general al Directiei generale investitii, achizitii si concesiuni, Ministerul Transporturilor; Ciprian Badea, director general al Directiei generale juridice, Ministerul Economiei si Finantelor; Sorin Oprescu, primarul general al municipiul Bucuresti; Gheorghe Patrascu, arhitectul-sef al municipiului, seful Directiei urbanism si amenajarea teritoriului, Primaria Municipiului Bucuresti; Victor Grigorescu, director al Oficiului de cadastru si publicitate imobiliara al municipiului Bucuresti.

Din aceeasi comisie vor mai face parte si Andrei Ioan Chiliman, primarul sectorului 1; Liviu Negoita, primarul sectorului 3; Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 si Cristian Constantin Poteras, primarul sectorului 6.

Comisia de cercetare prealabila, numita prin acest act normativ, va stabili daca exista elemente care sa justifice interesul national al lucrarii, avantajele economico-sociale, ecologice sau de orice alta natura care sustin necesitatea realizarii lucrarilor.

De asemenea, Comisia va stabili daca lucrarea nu poate fi realizata pe alte cai decat prin precum si daca lucrarea a fost inscrisa in planurile de amenajare a teritoriului si de urbanism, aprobate potrivit legii.

Metrou in Drumul Taberei

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat in luna noiembrie ca lucrarile pentru constructia liniei de metrou Universitate-Drumul Taberei vor fi demarate in 2008. Banii pentru acest proiect vor proveni de la Banca Europeana de Investitii.

Linia de metrou Universitate-Drumul Taberei va avea noua kilometri, cuprinzand 13 statii.Vor exista statii de metrou in cartierul Drumul Taberei, Razoare, Eroilor si pe bulevardele Mihail Kogalniceanu si Regina Elisabeta.

Metrorex si-a propus sa investeasca, in 2009, intre 90-100 milioane lei pentru Magistrala 5, Drumul Taberei-Universitate-Pantelimon.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#comisie evaluare, #magistrala metrou, #drumul taberei, #Hotarare Guvern , #stiri Metro