Cum arată noile vagoane de metrou care vor circula pe magistrala 5. Au ecrane LED pe care va fi afișată harta traseului și folie anti-grafitti FOTO

Joi, 25 Aprilie 2024, ora 09:56
5010 citiri
Cum arată noile vagoane de metrou care vor circula pe magistrala 5. Au ecrane LED pe care va fi afișată harta traseului și folie anti-grafitti FOTO
Noul tren Metropolis, destinat Magistralei 5 de metrou, a ajuns în Depoul Berceni FOTO clubferoviar.ro

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit joi la Depoul Berceni, anunţă Metrorex. Trenul are camere de supraveghere interioare şi exterioare cu înregistrare şi transmitere la bordul mecanicului a imaginilor din vagoane, are afişaj direcţiei de mers pe lateralele tuturor vagoanelor, sisteme de alarmare în caz de urgenţă, locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi, folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor.

”Astăzi, 25.04.2024, la ora 1:30, noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul Berceni. Trenul cu indicativul 1402-2402, denumit "Giurgiu", face parte din lotul celor 13 trenuri destinate Magistralei 5, achiziţionate pe baza contractului încheiat între Metroex şi Alstom Transport SA, în 2 decembrie 2020, urmare a procedurilor legale de achiziţie. Contractul are o valoare totală de 103.244.383,49 euro”, a informat Metrorex.

Noile trenuri Metropolis au prevăzute, conform specificaţiilor din caietul de sarcini, dotări de ultimă generaţie, precum: camere de supraveghere interioare şi exterioare cu înregistrare şi transmitere la bordul mecanicului a imaginilor din vagoane; afişarea direcţiei de mers pe lateralele tuturor vagoanelor trenului; afişaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor cu prezentarea dinamică a hărţii traseului şi alte anunţuri; sisteme de alarmare în caz de urgenţă, dotate cu interfon pentru comunicarea dintre personalul de conducere tren şi călători; locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilităţi, inclusiv pentru utilizatorii scaunelor rulante; instalaţii de răcire şi dezumidificare a aerului introdus prin ventilaţia forţată în fiecare vagon; lămpi de tip LED pentru iluminatul vagoanelor; folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor la interior şi exterior.

Fiecare tren are în dotare câte 6 vagoane şi 216 locuri într-o dispunere longitudinală, iar capacitatea maximă este de 1200 pasageri.

Primele imagini cu noul tren au fost publicate la începutul anului, de un angajat al Metrorex.

„Primele imagini cu noul Tren de Metrou. Alstom Metropolis (BM 4) 1402-2402 “Giurgiu”, în Uzinele Alstom din Brazilia, pregătit pentru livrarea către Metrorex București, pentru Magistrala 5 de Metrou”, a scris Vasi Mârzan, ajutor de mecanic de locomotivă la Metrorex S.A., scrie economica.net.

Noile trenuri Metropolis au prevăzute, conform specificațiilor din caietul de sarcini, dotări de ultimă generație, precum:

– camere de supraveghere interioare și exterioare cu înregistrare şi transmitere la bordul mecanicului a imaginilor din vagoane;

– afişarea direcţiei de mers pe lateralele tuturor vagoanelor trenului;

– afişaje dinamice de tip LCD în interiorul vagoanelor cu prezentarea dinamică a hărţii traseului şi alte anunțuri;

– sisteme de alarmare în caz de urgență, dotate cu interfon pentru comunicarea dintre personalul de conducere tren și călători;

– locuri special amenajate pentru persoanele cu dizabilități, inclusiv pentru utilizatorii scaunelor rulante;

– instalaţii de răcire şi dezumidificare a aerului introdus prin ventilaţia forţată în fiecare vagon;

– lămpi de tip LED pentru iluminatul vagoanelor;

– folie anti-grafitti pentru protejarea geamurilor vagoanelor la interior şi exterior.

Odată ajuns în depoul Metrorex, noul tren "Giurgiu", va fi verificat şi pregătit pentru etapele de probe şi teste specifice.

Probele şi testele necesare omologării de către Autoritatea Feroviară Română a primului tren se vor realiza conform programului de testare şi a reglementărilor de siguranţă în vigoare.

După finalizarea probelor şi a obţinerii omologării, trenul "Giurgiu" va parcurge 10 000 km după care Metrorex va recepţiona trenul produs de Alstom Transport SA şi îl va pune în funcţiune cu călători.

Quarterly Report - Editia 4

Nicolae Ciucă, la aniversarea a 149 de ani de la fondarea PNL: "Liberalii au fost motorul politic în momente de cotitură pentru istoria noastră"
Nicolae Ciucă, la aniversarea a 149 de ani de la fondarea PNL: "Liberalii au fost motorul politic în momente de cotitură pentru istoria noastră"
Preşedintele Partidului Național Liberal, Nicolae Ciucă, a subliniat importanța sa istorică, cu ocazia împlinirii a 149 ani de la înfiinţarea formaţiunii politice. Într-un mesaj publicat...
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Nicolae Ciucă, despre candidatura la prezidențiale. "Trebuie să fie un om care a performat, care are cunoştinţele să poarte responsabilitatea instituţiilor statului"
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a respins ipoteza potrivit căreia, în prezent, s-ar afla în campanie pentru alegerile prezidenţiale, precizând că decizia va fi luată în PNL după...
#Metrorex metrou Bucuresti, #trenuri noi metrou, #Alstom, #Metropolis , #metrou